Apple planuieste sa construiasca un campus de 304 milioane de dolari in orasul Austin din Texas, astfel incat sa-si dubleze prezenta in aceasta zona in urmatorii zece ani, scrie Wall Street Journal.
In prezent, in Texas lucreaza 3.500 de angajati ai Apple, insa compania a anuntat ca va angaja inca 3.600 de persoane in urmatorii zece ani. Aceste angajari masive fac parte din extinderea agresiva a Apple, care in 2004 avea circa 1.000 de angajati in Texas.

Noul centru al Apple va gazdui servicii de relatii cu clientii, vanzari si contabilitate pentru a dezervi regiunea. In schimbul crearii locurilor de munca in Texas, statul a oferit celor de la Apple circa 21 de milioane de euro din investitia totala, pe timp de zece ani, prin intermediul fondului Texas Enterprise.

Locatia noului campus Apple nu a fost facuta publica, insa cert este ca Apple nu vrea sa-si extinda campusul actual din Austin, ci cauta o alta zona, potrivit Business Journal.

Valoarea de piata a Apple a depasit recent la bursa de la New York pragul de 500 miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult fata de capitalizarea din urma cu zece ani a companiei.

Apple a inregistrat vanzari de 127,8 miliarde de dolari in anul calendaristic 2011, nivel similar cu cel al gigantului Hewlett-Packard. In acest an, Apple ar putea deveni cea mai mare companie de tehnologie din lume dupa venituri, detronand grupul sud-coreean Samsung Electronics.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri