Portofoliul fondului austriac de investitii CA Immo, al treilea proprietar de birouri din Romania, a fost evaluat anul trecut la 411 milioane de euro, dintre care 369 milioane de euro reprezinta investitii deja derulate, iar 41 de milioane de euro valoreaza proprietatile care urmeaza a fi dezvoltate, adica terenurile.

Raport anual

Proprietatile din Romania, evaluate la 411 milioane de euro, reprezinta 8% din totalul portofoliului CA Immo.

Veniturile obtinute din chirii au scazut la 28,5 milioane de euro anul trecut, desi rata de ocupare a crescut la 91,5%. In total, CA Immo detine in Romania circa 327.533 mp inchiriabili.

„Criza datoriilor din Europa are un impact major in dezvoltarea proiectelor planificate in Europa de Est. Restrictiile privind finantarile si negocierile prelungite cu chiriasii internationali au adus la amanarea sau chiar anularea de proiecte. Insa chiar si in aceste conditii, CA Immo a facut progrese in dezvoltarea proiectelor din regiune, astfel incat valoarea cladirilor aflate in constructie anul trecut se ridica la 130,8 milioane de euro”, se arata in raportul fondului de investii.

Pe langa aceste investitii, CA Immo detine in Europa de Est terenuri nedezvoltate a caror valoare totalizeaza 102 milioane de euro si pentru care nu sunt planificate dezvoltari in urmatoarea perioada. Terenurile din Romania pe care CA Immo inca nu a construit nimic sunt evaluate la 41 de milioane de euro, dintre care terenurile pentru birouri au fost evaluate la 20,7 milioane de euro.

Fondul austriac detine in Bucuresti doua terenuri pentru proiecte de birouri, unul in imediata apropiere a statiei de metrou Grozavesti si unul pe bulevardul Barbu Vacarescu.

CA Immo mai detine in Bucuresti patru cladiri de birouri, dintre care trei sunt amplasate chiar langa metrou: Europe House (in Piata Victoriei), Opera Center (in zona Eroilor) si River Place (langa statia de metrou Petrache Poenaru, fosta Semanatoarea). Cel de-al patrulea proiect, Bucharest Business Park, se afla in apropiere de Piata Presei.

La finalul anului trecut, la nivel global, portofoliul CA Immo dupa preluarea Europolis a fost evaluat la 5,9 miliarde de euro, iar veniturile obtinute din chirii au urcat la 265,6 milioane de euro.

Circa 72% din actionarii CA Immo sunt de origine austriaca, iar la inceputul lui 2011, UniCredit Bank Austria a preluat 18% din actiunilea CA Immo.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri