Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a esuat in prima incercare din acest an de vanzare a complexului agrozootehnic Magurele, evaluat la peste 1,2 milioane euro, neprimind nicio oferta pentru licitatie.

Din totalul bunurilor oferite, vineri, la licitatie publica cu strigare, regia a vandut doar anexa si terenul unei vile in suprafata de 962 metri patrati, cu 60.512 euro, incluzand TVA, reprezentand pretul de pornire. Pentru aceasta licitatie au fost cumparate de altfel trei dosare de prezentare, dar la licitatie s-a inscris o singura persoana, au declarat agentiei Mediafax reprezentantii regiei, scrie Mediafax.

Pentru restul activelor ofertate vineri, respectiv complexul agrozootehnic Magurele, in suprafata de 108.594 metri patrati (cu pret de pornire de 1,24 milioane euro fara TVA) si inca trei terenuri aferente acestuia vor fi organizate noi licitatii.

Licitatiile vor continua in urmatoarele doua saptamani pentru mai multe active, printre care hotelul Gloria din Suceava, casa de oaspeti Bradet din Suceava, vila Predeal din aceeasi statiune montana, hotelul Dacia din Neptun-Olimp, vila Agigea din Eforie Nord si vilele Egreta si Cerna din Mamaia.

Lista primelor imobile scoase la vanzare, avizata de Guvern la sfarsitul anului trecut, nu include active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara, care urmeaza sa fie ofertate ulterior.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Orasul care traieste de pe urma unui... laser