Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a lansat tehnologia pentru analiza video KintelliVision, care anunta proprietarul in timp real atunci cand cineva se afla in zona de securitate si poate realiza un film al actiunii intrusului.

„Solutia ofera mijloacele necesare pentru identificarea comportamentelor neprevazute dintr-un perimetru supravegheat, clasificarea fiind exacta si eliminand alarmele false. Aceste functii automatizeaza, usureaza si eficientizeaza activitatea personalului de securitate din dispecerate, care, avand de urmarit mai multe monitoare cu imagini preluate de camere, poate pierde din vedere anumite miscari in perimetru”, explica Bogdan Galan, director general al UTI Industrial Technologies.

Galan estimeaza ca vanzarea acestei tehnologii va contribui cu un milion de euro la cresterea cifrei de afaceri a grupului UTI.

Studiu de caz:

“Consideram o cladire de birouri de 1.000 mp avand urmatoarele date: curte patrata/dreptunghiulara, delimitata, cu latura de aproximativ 50 m, cladire cu 2 niveluri, dimensiuni 20 x 25 m (500 mp pe nivel).

Performanta unei tehnologii KIntelli Vision pentru un astfel de spatiu necesita realizarea unui sistem integrat de supraveghere si analiza video. Un astfel de sistem poate fi format din 16 camere video de interior si exterior, cu inregistrare 24/24 a tuturor imaginilor. Pentru 4 pana la 6 camere pot fi folosite tehnologii diferite de analiza video (intruziune in zone restrictionate – incaperi, perimetre, parcari ilegale si numarare de persoane).

Investitia intr-un astfel de sistem video integrat, in functie de tehnologia camerelor si a metodelor de analiza, poate ajunge la 15.000 euro fara TVA”, spun reprezentantii UTI.

Grupul de companii UTI este detinut de UTI Holdings (57,06%), care il are ca actionar majoritar pe Tiberiu Urdareanu, PineBridge Investements (parte a grupului AIG) -27,02%, Fundatia UTI (actiuni alocate angajatilor cheie din grup) - 9,90% si alti actionari nominali – 6.

Tiberiu Urdareanu, in varsta de 58 de ani, ocupa locul 74 in topul celor mai bogati romani, realizat de Forbes Romania, cu o avere estimata la 60-62 de milioane de euro. El a fondat in urma cu 20 de ani grupul UTI, care a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro si un profit de 13 milioane de euro.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Curtea de Apel: Traian Basescu a colaborat cu Securitatea