Profitul net al grupului spaniol Inditex, cel mai mare retailer de imbracaminte la nivel mondial, prezent si in Romania, a crescut cu 12% anul trecut, la 1,93 miliarde de euro, sustinut de noile magazine infiintate in Asia, iar planurile de extindere a retelei vor continua in urmatorii trei ani.
Analistii intervievati de Bloomberg anticipau un profit net de 1,92 miliarde de euro.

Vanzarile nete au urcat anul trecut cu 10%, la 13,79 miliarde de euro. Calculata in monede locale, cresterea vanzarilor a fost de 11%, scrie Mediafax.

Inditex a infintat anul trecut 483 de noi magazine, astfel ca numarul total al acestora a crescut cu 9,7%, la 5.527 de unitati, grupul fiind prezent in 82 de tari. Retailerul a deschis noi magazine pe 49 de piete, dintre care cinci sunt noi, respectiv Australia, Taiwan, Azerbaidjan, Africa de Sud si Peru.

Grupul va inregistra in urmatorii trei ani o rata de dezvoltare a retelei de magazine de 8%-10%, a declarat directorul general Pablo Isla.

Inditex a creat anul trecut 9.374 de noi locuri de munca, forta totala de munca ajungand la 109.512 angajati.

"Profitul anului trecut a fost ridicat, iar performantele vanzarilor la inceputul lui 2012 sunt si ele destul de bune", a afirmat Jose Rito, analist la Banco BPI din Porto, Portugalia.

Retailerul intentioneaza sa infiinteze in acest an 480-520 de magazine, inclusiv primul Massimo Dutti din SUA. Campania de extindere va majora cheltuielile de capital la circa 950 milioane de euro, de la 840 milioane euro anul trecut.

Din luna septembrie, toate brandurile grupului au si magazine online, oferind servicii prin intermediul acestora pe 18 piete europene, precum si in SUA si Japonia. Inditex urmeaza sa inceapa vanzari online si in China, in toamna acestui an.

In Romania, reteaua Inditex numara 72 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home si Massimo Dutti.

Sursa foto: inditex.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri