Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) propune actionarilor imputernicirea Consiliului de Administratie ca pe o perioada de un an sa poata decide majorari de capital sau emisiuni de obligatiuni convertibile in valoare de cel mult 45 milioane lei.
Delegarea atributiilor catre Consiliul de Administratie ar urma sa fie pentru perioada aprilie 2012 - aprilie 2013, potrivit unui convocator AGA transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si citat de Mediafax.

In ultimii ani, actionarii au mandatat anual Consiliul de Administratie sa poata decide majorarea capitalului social cu pana la 100%. Cea mai recenta majorare a fost operata la finalul anului 2007, cand capitalul social a urcat de la 114,8 milioane lei la 200 milioane lei, prin capitalizarea unor rezerve.

Propunerea de emisiune de obligatiuni prezentata in acest an vine in conditiile in care actiunile Impact sunt tranzactionate in prezent la 0,1952 lei, pret de peste cinci mai mic fata de valoarea nominala de 1 leu. Astfel, investitorii putea opta sa cumpere actiuni Impact direct de la bursa, decat sa subscrie intr-o majorare de capital la un pret cel putin egal cu valoarea nominala, de 1 leu/titlu.

Propunerea CA va fi discutata de actionari la 25 aprilie, in AGA.

Pe ordinea de zi figureaza si imputernicirea Consiliului de Administratie sa contracteze credite de pana la 3 milioane de euro pentru proiectele noi, sa refinanteze sau sa reesaloneze creditele existente, conform situatiilor financiare de la finele lunii martie a acestui an. Astfel de propuneri au fost pe ordinea de zi a AGA si de anul trecut.

Impact a inregistrat anul trecut pierderi in crestere cu 24%, la 21,8 milioane lei (5,1 milioane euro), si o cifra de afaceri de 14,1 milioane lei (3,3 milioane euro), cu 58% sub cea din 2010.
Compania are un capital social de 197,8 milioane lei, divizat in 197,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp (foto), presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, cu 16,52% din titluri. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Titlurile Impact au scazut in sedinta bursiera de miercuri cu 2,4%, la 0,1952 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 38,6 milioane lei (8,8 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri