Preturile apartamentelor vechi din cartierul Militari au continuat sa scada in ultimul an, scaderea fiind usor peste media din Bucuresti. Afla dintr-o analiza wall-street.ro ce locuinte se cauta in Militari, care sunt preturile cerute si ce influenta mai are apropierea de metrou.
In medie, preturile cerute pentru apartamentele vechi (n.red.: construite inainte de anul 2000) din Militari au scazut cu 6% in ultimul an, in timp ce scaderea medie la nivelul intregului Bucuresti a fost de 4%, arata datele obtinute cu ajutorul platformei Analize Imobiliare, dezvoltata de imobiliare.ro.

Pentru apartamentele noi din Militari, in ultimul an a fost inregistrata o crestere usoara de pret, de circa 1%, in timp ce pretul mediu cerut pentru un apartament nou din Capitala a coborat cu 1% in perioada martie 2011-martie 2012.

Cu cat s-au ieftinit apartamentele

In Militari, in ultimul an, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele, al caror pret cerut a scazut cu 10%, urmate de apartamentele cu doua camere, care s-au ieftinit cu 9%. La polul opus, cel mai bine au stat locuintele noi cu doua camere, pentru care pretul a crescut cu 7%.


Preturile difera insa in functie de anul de constructie al blocului din care apartamentul face parte.

Spre exemplu, daca pentru un apartament cu doua camere construit inainte de cutremurul din 1977 pretul mediu cerut este de 51.000 euro, pentru apartamentele cu doua camere construite dupa anul 2000, ajunge la 61.500 euro.

In ceea ce priveste oferta, mai mult de jumatate din locuintele oferite spre vanzare in cartierul Militari sunt construite dupa cutremur. Mai exact, 56% din apartamentele la vanzare sunt construite intre 1978 si 2000, 22% sunt construite dupa anul 2000 si tot 22% dateaza dinainte de 1977.

Ce importanta (mai) are metroul

“Factorul decisiv in alegerea unui apartament din Militari ramane apropierea de metrou”, spune Catalin Serbanescu, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Dorel Nita, coordonator Analize Imobiliare, declara insa ca interesul pentru apartamentele aflate in imediata apropiere a unei statii de metrou a scazut in ultimii ani.

"Spre deosebire de anii anteriori, in 2012 in Militari, imediata apropiere a statiei de metrou nu mai are o influenta semnificativa asupra pretului apartamentelor vechi. De exemplu, pentru un apartament cu doua camere situat langa statia de metrou Gorjului se cerea in 2011 circa 57.500 euro, cu 5.500 de euro mai mult decat pretul mediu practicat pentru apartamentele similare mai indepartate de statia de metrou. In 2012, pretul mediu cerut pentru apartamentele cu doua camere in zona statiei Gorjului este de 55.000 euro, foarte aproape de media zonei Militari, de 54.500 euro", explica Dorel Nita.

Zonele cele mai "vanate"

In Militari, cele mai cautate sunt apartamentele cu doua camere din zonele: Lujerului, Virtutii, Politehnica si Veteranilor, afirma Catalin Serbaescu. "Interesul pentru aceste zone a ramas constant in ultimii ani si nu am observat schimbari nici dupa inaugurarea Pasajului Basarab sau a centrelor comerciale", subliniza el.

Intre cerere si oferte exista insa diferente. Pe segmentul locuintelor vechi, jumatate din ofertele de apartamente vechi sunt in subzonele Lujerului, Gorjului si Apusului, in timp ce aproximativ doua treimi din ofertele de apartamente noi sunt in subzonele Pacii (Metro) si Virtutii (Politehnica), potrivit datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare.

Wall-Street.ro va prezenta periodic informatii despre preturile locuintelor, precum si despre cererea si oferta din principalele cartiere ale Bucurestiului. Spune-ne opinia ta: care sunt cartierele care te intereseaza si ce vrei sa afli in plus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri