Fondul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor imobiliar din piata locala, a avut in perioada 30 aprilie 2011- 31 ianuarie 2012 venituri de 34,1 mil. euro din inchirierea celor 17 proiecte detinute in Romania, sub cele din intervalul similar din anul financiar anterior, cand avea 16 proiecte, pe fondul scaderii incasarilor din chirii din birouri.

Raport

Investitorul austriac a incasat in primele noua luni ale anului financiar 2010-2011 venituri din chirii de 34,6 milioane de euro din 16 proprietati. In perioada analizata, Immofinanz a finalizat centrul comercial Maritimo din Constanta, noteaza Mediafax.

Cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 18,2 milioane de euro, a fost obtinuta din inchirierea spatiilor celor noua cladiri de birouri din Bucuresti, suma in scadere cu 15,7%, de la 21,6 milioane de euro, potrivit raportului trimestrial al companiei. Cladirile de birouri au o rata de ocupare de 88,9%, in scadere de la 90,5% la sfarsitul lunii ianuarie 2011.

Spre comparatie, veniturile incasate anul trecut de CA Immo, un alt fond austriac de investitii activ in Romania, au fost de 28,5 milioane de euro. CA Immo detine in Romania patru proiecte de birouri, un parc logistic si un parc de retail, partial dezvoltat.

Cati bani au adus mallurile

Din inchirierea celor cinci centre comerciale, investitorul a obtinut in primele trei trimestre ale anului financiar 2010/2011, incheiat in ianuarie, 12,6 milioane de euro, fata de incasarile de 9,9 milioane de euro raportate in perioada similara a anului financiar anterior. Rata de ocupare a proiectelor de retail este de 93%.

Veniturile din inchirierea spatiilor logistice au scazut de la 2,67 milioane de euro la 2,2 milioane de euro, in conditiile in care au o rata de ocupare de 62%.

Immofinanz detine in Romania 87 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei, evaluate la sfarsitul lunii ianuarie la 1,029 miliarde de euro, fata de 49 in ianuarie 2011, evaluate la 889 milioane euro. Dintre acestea doar 17 sunt finalizate, valoarea de piata a acestora fiind la 31 ianuarie 2012 de 663 milioane de euro. Suprafata inchiriabila a proiectelor de pe piata locala totalizeaza 445.700 metri patrati, din care 376.441 metri patrati au chiriasi.

Compania are in plan dezvoltarea pe piata locala a 60 de proiecte, cu o valoare de 323 milioane de euro.

Pe langa finalizare centrului comercial din Constanta, Immofinanz a finalizat anul trecut si preluarea integrala a dezvoltatorului Adama.

Proiectele in curs de dezvoltare si in plan din Romania ale dezvoltatorului Adama totalizau 160,1 milioane de euro la 31 ianuarie 2012.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast in Romania se numara Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galati pe segmentul spatii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri. Compania mai detine trei parcuri logistice.

Immofinanz a avut in perioada analizata venituri de 49,5 milioane de euro in Romania, fata de 49,4 milioane de euro in anul financiar anterior.

La nivel global, Immofinanz a avut venituri din chirii de 437,3 milioane de euro in primele trei trimestre ale anului financiar 2011/12, in crestere cu 3,4%. Compania detine 1.630 de proprietati, evaluate la 8,7 miliarde de euro si cu o suprafata inchiriabila de 6,6 milioane de metri patrati.

Explicatie foto: cladirea de birouri S-Park, detinuta de Immofinanz. Sursa foto: immofinanz.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri