Bancile Alpha Bank si Raiffeisen Bank, creditorii majoritari ai proiectului rezidential Ibiza Sol, aflat in insolventa, au decis luni inlocuirea administratorului judiciar Sierra Quadrant Bacau cu firma Euro Insol, care a fost desemnata sa se ocupe si de insolventa complexului Asmita Gardens.
Proiectul Ibiza Sol, amplasat in Pipera, a fost finalizat in urma cu trei ani si cuprinde 14 blocuri cu 304 apartamente, dintre care au fost vandute doar 98. Valoarea totala a investitiei in Ibiza Sol a fost de 60 de milioane de euro, circa 38 de milioane de euro reprezentand finantarea Raiffeisen si Alpha Bank.

“In actualul context economic, este putin probabil sa gasim un investitor care sa cumpere in bloc proiectul. Chiar daca s-ar gasi, pretul nu ar fi deloc atractiv pentru creditori. Ca si in cazul Asmita, o sa incercam sa vindem apartament cu apartament. Va trebui sa elaboram si pentru Ibiza o strategie de vanzare si comunicare in conditiile in care in ultimele 9 luni nu s-a mai vandut niciun apartament”, a declarat avocatul Remus Borza, practician coordonator al Euro Insol.

Complexul rezidential Ibiza Sol mai cuprinde, pe langa cele 304 apartamente, doua piscine, un teren de golf, spatii comerciale si mai multe gradini ce totalizeaza o suprafata de 12.000 mp.

Firma Euro Insol a fost desemnata administrator judiciar si in cazul proiectului Asmita Gardens, o investitie de 120 de milioane de euro, de asemenea finantat de Alpha Bank. Acestea doua nu sunt singurele proiecte rezidentiale aflate in insolventa care au fost date pe mana Euro Insol, compania mai avand portofoliu si proiectele Verdi Park, amplasat in zona Floreasca, StandPoint Invest din zona Corbeana, Hotel Planet si Konig Construct, din Pantelimon.

Sursa foto: Imobile-rezidentiale.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri