Departamentul de evaluari din cadrul companiei de consultanta imobiliara Colliers International Romania a evaluat pe parcursul anului 2011 proprietati imobiliare in valoare de 7 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2010.
“Ca si in anii precedenti, clientii existenti ai departamentului au avut cea mai mare pondere in totalul valoric al proprietatilor evaluate in 2011, respectiv 85%. Numeric, aproximativ 30% dintre contractele semnate in 2011 au fost incheiate cu clienti noi”, a afirmat Laurentiu Lazar, managerul departamentului de evaluari si consultanta din cadrul Colliers International.

In 2011, majoritatea cererilor inregistrate au fost cele pentru garantarea imprumuturilor, iar valoarea proprietatilor evaluate in acest scop a reprezentat circa 50% din totalul valorii evaluate.

Pe locul al doilea ca pondere s-au situat lucrarile efectuate pentru raportare financiara si cele in scopuri fiscale, a caror valoare cumulata a reprezentat aproximativ 25% din valoarea totala evaluata de Colliers in 2011.

De asemenea, spun reprezentantii Colliers, s-a remarcat cresterea numarului de evaluari in vederea achizitiei sau vanzarii, comparativ cu o pondere destul de mica a acestora in 2010.

Circa 15% dintre contractele semnate in 2011 au reprezentat studii de fezabilitate, studii de piata si studii de cea mai buna utilizare. O pondere importanta in veniturile realizate in 2011 a fost reprezentata de serviciul de evaluare a portofoliilor de garantii rezidentiale.

“In 2012 incercam sa adresam nevoile clientilor cu portofolii mixte de proprietati, pentru care dezvoltam produse de evaluare specifice. In plus, ca raspuns la nevoile tot mai complexe ale pietei, am continuat procesul de consolidare si extindere a ariei noastre de expertiza”, a incheiat Laurentiu Lazar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri