Monaco, "cuibul" traditional al superbogatilor, a ramas si in 2011 cea mai scumpa piata pentru doritorii de proprietati de lux, la 58.300 dolari pe metru patrat, urmat indeaproape de exclusivistul Cap Ferrat (Franta) - 51.800 dolari pe metru patrat - si cartierele selecte din Londra, 48.900 dolari.
Londra este urmata de Hong Kong (47.500 dolari pe metru patrat pentru case, 28.300 dolari pentru apartamente), statiunea franceza de schi Courchevel 1850 (44.000 dolari pe metru patrat), St Moritz (42.600 de dolari) si Gstaad (39.900 dolari) din Elvetia, respectiv Paris (27.200 dolari), potrivit unui studiu al Knight Frank, citat de Mediafax.

Pe pozitia a 14-a in top se regaseste Moscova, unde o proprietate sau o locuinta de lux a costat in medie, in ultimul trimestru al anului trecut, 24.000 de dolari pe metrul patrat.

Insula Manhattan din New York figureaza pe pozitia a 17-a, la 23.300 dolari pe metru patrat, iar cei care doresc o locuinta de lux in Sankt Petersburg trebuie sa plateasca 20.200 dolari pe metru patrat.

Proprietatile de lux din Shanghai costa 19.600 dolari pe metru patrat, mai scump decat la Roma (18.100 dolari) sau Viena (14.200 dolari).
Amsterdamul (12.900 dolari pe metru patrat) este mai scump decat Venetia (11.700 dolari), iar Mumbai (11.400 dolari) surclaseaza preturile din Milano (11.000 dolari) sau Madrid (10.100 dolari).

Kievul ofera locuinte de lux la 7.900 dolari pe metru patrat, in timp ce pietele rezidentiale selecte din Bruxelles sau Barcelona figureaza cu preturi de 5.800 dolari pe metru patrat, respectiv 5.300 dolari pe metru patrat.

Datele sunt extrase din studiul Wealth Report 2012 prezentat miercuri de Knight Frank si Citi Private Bank. Preturile pe metru patrat reprezinta media inregistrata la nivelul pietei imobiliare de lux din fiecare stat analizat in trimestrul al patrulea al anului trecut.

Cel mai important oras din lume este considerat Londra, care isi va pastra acest statut si peste zece ani, potrivit rezultatelor unui sondaj in randul persoanelor care dispun de averi mai mari de 100 milioane de dolari. Respondentii au fost intrebati care este cel mai important oras pentru fiecare dintre ei.

Pe locul al doilea in acest clasament se situeaza New York, metropola americana urmand de asemenea sa se mentina pe aceasta pozitie in 2022.

Al treilea oras ca importanta pentru superbogatii lumii este Hong Kong, urmat de Paris, Singapore, Miami, Geneva, Shanghai, Beijing, respectiv Berlin.

Peste zece ani, topul ar fi condus tot de Londra si New York, urmate de Beijing, Shanghai, Singapore, Hong Kong, Paris, Sao Paulo, Geneva si Berlin.

In functie de puterea politica, cel mai important oras din lume este Washington DC, urmat de Londra, New York, Beijing, Paris, Berlin, Bruxelles si Frankfurt, potrivit rezultatelor sondajului.

Sursa foto:wikipedia.org


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri