Instanta a pus sechestru asigurator pe bunuri de 16,8 milioane lei ale Impact Developer&Contractor, in favoarea ANAF, in cadrul unui dosar in care administratorul unei firme este suspectat de o frauda de 4 milioane euro, reprezentand taxe si impozite aferente unor vanzari de terenuri catre Impact.
In septembrie 2011 Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a trimis-o in judecata pe Ruxandra Maria Stegaru, administrator la Sqrw Development SRL si asociat al Fondamento Forte SRL si Patagonia Invest SRL, acuzata de evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii sustin ca in 2004 Ruxandra Stegaru a prejudiciat bugetul de stat cu 15,63 milioane lei prin vanzarea unor terenuri din Baneasa, cu o suprafata totala de 43,2 hactare, la preturi mult subevaluate catre Fondamento Forte si Patagonia Invest, firme pe care le detinea, si vanzarea partilor sociale ale acestora, ulterior, catre dezvoltatorul imobiliar Impact.

Compania a anuntat, intr-un comunicat transmis Bursei, ca a aflat miercuri de pe portalul Ministerului Justitiei ca la solicitarea Ministerului Public instanta a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor Impact Developer & Contractor pana la concurenta sumei de 16,82 milioane lei, in favoarea ANAF, reprezentand statul ca parte civila pagubita de Ruxandra Stegaru.

Sechestrul asigurator este impus pentru a impiedica vanzarea unui activ.

Impact arata ca din septembrie 2011 pana in prezent in dosar au avut loc doar amanari ale judecarii cauzei, astfel ca nu exista vreo hotarare judecatoreasca privind stabilirea prejudiciului.

"Mai mult, societatii Impact Developer & Contractor SA nu i s-a comunicat niciun moment argumentele pentru care are calitatea de parte responsabila civilmente, stiind doar ca aceasta calitate i-a fost atribuita de reprezentantul Ministerului Public prin citativul anterior intocmit in aceasta cauza. Raspunderea Impact nu este antrenata pentru fapta proprie, ci pentru presupusele fapte ale persoanei fizice Stegaru Ruxandra", precizeaza Impact.

Compania va ataca prin recurs sechestrul asigurator.

"Impact Developer & Contractor SA considera masura instituita excesiva si nepotrivita activitatii unei societati comerciale, cu atat mai mult cu cat compania este listata si deciziile de instrainare a activelor se fac prin anuntarea publica si cu acordul prealabil al actionarilor", arata dezvoltatorul imobiliar.

Compania mai precizeaza ca are suficiente active libere de sarcini, a caror valoare stabilita de evaluatori independenti si atestati depaseste de peste 16 ori suma solicitata de ANAF.

"In consecinta, consideram ca nu va fi afectata nici activitatea societati Impact Developer & Contractor SA si nici garantiile constituite in favoarea partenerilor financiari ai companiei", concluzioneaza compania.

Compania are un capital social de 197,8 milioane lei, divizat in 197,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp (foto), presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, cu 16,52% din titluri. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri