Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele doua luni ale anului atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,3%, respectiv cu 5,7%, a anuntat vineri INS.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi, in serie bruta, la lucrarile de reparatii capitale (35,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (32,2%). Lucrarile de constructii noi au crescut insa cu 33,4%, potrivit Mediafax.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a avut o evolutie pozitiva la constructiile ingineresti (crestere de 28,3%). La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 36,7%, respectiv cu 11,2%, se arata intr-un comunicat al INS.

Cresterea indicatorului serie ajustata a fost evidentiata la lucrarile de constructii noi (38,1%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi de 33%, respectiv 22,1%. Pe obiecte de constructii au fost raportate scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 41,3%, respectiv cu 3,3%. Constructiile ingineresti au crescut cu 25,5%.

In februarie, comparativ cu luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut cu 13,4%, urmare a evolutiei ascendente a lucrarilor de constructii noi (18,9%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 1,5%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 21,4%, respectiv cu 10,7%. La cladirile nerezidentiale a avut loc o scadere cu 5,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2012, comparativ cu luna ianuarie 2012, a inregistrat o crestere cu 1,7%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,7% si la lucrarile de constructii noi cu 6,1%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 10,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la constructiile ingineresti cu 12,5%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 19,2%, respectiv cu 9,2%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 7,4%. Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi cu 23,9%. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente au avut loc scaderi cu 41,2%, respectiv cu 10%.

Pe obiecte de constructii s-a inregistrat o crestere la constructiile ingineresti cu 45,5%. La cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale volumul lucrarilor a scazut cu 39,1%, respectiv cu 25,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2012, comparativ cu luna februarie 2011, a crescut cu 6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi cu 24,9% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,1%. La lucrarile de reparatii capitale a avut loc o scadere cu 36,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la constructiile ingineresti, cu 35%. La cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 44,2%, respectiv cu 19,1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Constructia de locuinte a crescut substantial
Setari Cookie-uri