In plin avant al pietei imobiliare din Romania, realizata pe fondul suprasaturarii pietelor central - europene, tendinta developerilor este de a investi in constructii multifunctionale. In particular, companiile imobiliare se indreapta catre cladirile grandioase, atat din punctul de vedere al facilitatilor oferite, cat si al inaltimii imobilului.

In acest sens, Grupul Cefin a anuntat ca va construi cea mai inalta cladire din Bucuresti. Este vorba despre un complex de birouri, spatii comerciale si hoteliere, cu o inaltime de 120 m si 34 de etaje, investitia ridicandu-se la 110 milioane de euro, potrivit declaratiilor facute, ieri, pentru agentia Mediafax, de Stefano Albarossa, directorul general al grupului. Complexul de birouri, de peste 40.000 de metri patrati, va mai cuprinde si o galerie comerciala de peste 15.000 de metri patrati si un hotel de 5 stele, insa, pana in prezent locatia ansamblului imobiliar nu este cunoscuta.

Putini zgarie-nori

Cele mai inalte cladiri ale Capitalei sunt inca dominate de Intercontinental, imobil de 23 de etaje, proiectat in anii 70. Insa, suprematia acestei constructii ar putea fi foarte curand stirbita de noi imobile cu mai mult de 20 de etaje. Pe masa arhitectilor se afla, de exemplu, un complex destinat birourilor de lux, Bucharest Office Solutions, o constructie cu 15 etaje, in care se vor investi 45 milioane de euro.

Mai mult, la sfarsitul lui 2006 va fi dat spre folosinta Victoria Business Plaza, imobil cu 12 etaje si 260 de camere, o investitie de 33 de milioane de euro a grupului francez Accor. Tower Center International, o investitie de 40 de milioane de euro a companiei Avrig 35, detinatoarea Charles de Gaulle Plaza va avea 100 de metri in inaltime si va fi construit, anul acesta, pe Bulevardul Ion Mihalache. Mai mult, Millenium Business Center, o constructie ultracentrala in care compania Aegek-Rom Construct a investit 25 de milioane de dolari va avea 19 etaje si va fi destinat spatiilor de birouri.

Un nou complex rezidential in Baneasa

Pe langa detaliile oferite despre cel mai inalt imobil din Capitala, directorul general al grupului, Stefano Albarossa, a declarat ca Societatea Cefin Real Estate Romania, din cadrul grupului Cefin, va dezvolta in zona Baneasa un proiect rezidential in valoare de peste 40 milioane de euro, care va include 270 de apartamente. "Este un concept nou, iar ideea a fost sa lansam nu doar apartamente, ci un condominiu cu toate utilitatile - locuri de parcare subterana, un supermarket, o banca, un birou postal, o spalatorie, restaurante si cafenele", a spus Albarossa.

Pe piata imobiliara romaneasca, grupul Cefin este cunoscut ca dezvoltatorul unuia dintre cele mai mari parcuri logistice, Cefin Park, situat in zona de vest a Capitalei, in apropierea autostrazii Bucuresti - Pitesti. "Am livrat aproape jumatate din spatiile din Cefin Park, adica 70.000 metri patrati de cladiri", a precizat Albarossa. In aceste zile, Cefin a semnat un acord cu un mare investitor european, Europolis, privind dublarea suprafetei de teren ocupata de parc, de la 33 de hectare la 70 de hectare. In urmatorii doi ani, proiectul va fi extins cu inca 100.000 mp.

Cefin Holding, din care face parte Cefin Real Estate, este unul dintre cei mai importanti parteneri ai producatorului italian Iveco. Holdingul este prezent cu activitati in Romania, Ungaria si Bulgaria si comercializeaza vehicule comerciale, piese de schimb si subansamble.

"Cu exceptia activitatilor imobiliare, cifra de afaceri a grupului a fost in 2005 de 104 milioane de euro, iar pentru acest an estimam o cifra de afaceri de 120 milioane de euro, iar un obiectiv de 110-112 milioane de euro este usor de indeplinit, pentru ca anul a inceput bine pentru noi", a precizat Albarossa.

Moldova Mall - 34,5 milioane euro

Compania britanica de investitii imobiliare Equest Balkan Properties, axata pe afaceri din sectorul imobiliar in Europa de Sud-Est, a anuntat, ieri, ca a preluat centrul comercial Moldova Mall din Iasi pentru 34,5 milioane de euro.

Moldova Mall are o suprafata construita de 19.000 de metri patrati, dintre care 9.500 de metri patrati pot fi inchiriati. Centrul comercial, construit in 1972, a fost supus unor operatiuni de modernizare, urmand sa fie redeschis pana la sfarsitul lunii martie. In prezent, 100 de comercianti au inchiriat 95% din suprafata magazinului, cei mai importanti fiind Altex, Glendale Multiplex Cinema, Pizza Hut si KFC. Moldova Mall dispune de 150 de locuri de parcare supraterane si posibilitatea construirii unei parcari subterane de 250 de locuri. Equest Balkan Properties este administrata de Equest Capital Management Limited si Equest Partners Limited si vizeaza in principal, investitiile comerciale care ofera randamente ridicate si prezinta potential de apreciere a capitalului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri