Compania israeliana Neocity Group va incepe astazi lucrarile de constructie a centrului comercial City Park Mall din Constanta, suplimentand fondurile necesare investitiei la 50 milioane euro, in conditiile in care datele initiale indicau o valoare a proiectului de 30 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Rompres.

Constructia Complexului Multifunctional, Comercial, de Afaceri si de Petrecere a Timpului Liber - City Park a starnit discutii aprinse inca de la prezentarea proiectului. Acestea au fost generate nu de constructia in sine, ci de locatie - Parcul Tabacarie. in vara anului 2005, organizatiile neguvernamentale de mediu apreciau ca peste jumatate dintre constanteni nu doresc construirea Mall-ului in Parcul Tabacariei. Organizatia ecologista Mare Nostrum, in numele a 7.300 de constanteni care doresc un oras mai verde si a 3.332 de persoane care au semnat pentru salvarea Parcului Tabacarie, solicitau, in octombrie 2005, anularea Hotararii de Consiliu Local pentru vanzarea a 400 mp din singurul parc al Constantei.

Neocity Group este unul dintre investitorii principali de pe piata imobiliara din Romania. Neocity Group este format din 3 companii private, Mivnei Gazit (2000) Ltd., The Petrolgas Group Ltd. si The Gemolab Real Estate Group Ltd. care s-au unit pentru a crea unul dintre cele mai mari grupuri de investitori din Romania. Grupul a vazut in piata romaneasca o destinatie strategica pentru investitiile internationale, a initiat si construit proiecte care vin in intampinarea cerintelor clientilor locali.

Primul proiect in Romania al companiei israeliene Neocity Group, a fost "Neocity Tower", o cladire de birouri, a fost finalizata in 2002. Compania Neocity Grup Romania, subsidiara grupului israelian Neocity Group, anunta, in 2003, ca intentioneaza sa investeasca, in perioada 2004-2006, aproximativ 20 milioane de dolari, valoare mult depasita datorita tranzactiilor realizate pe piata imobiliara romaneasca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Antreprenor din constructii: Potentialul este in rezidential
Setari Cookie-uri