Fundatia pentru Tenis Academia Ilie Nastase va demara in acest an proiectul de constructie pentru Arenele Ilie Nastase, cel mai mare complex sportiv din Romania o investitie de circa 55 milioane euro.
Arenele Ilie Nastase se vor construi pe un teren de peste 63.000 m2 situat pe sos. Pipera nr. 38. Terenul se afla in proprietatea statului si in administrarea Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) si a fost dat in folosinta Fundatiei pentru Tenis Academia Ilie Nastase prin Hotararea de Guvern nr. 946/1999 pentru o perioada de 49 de ani. in luna martie 2006, Guvernul Romaniei a prelungit perioada de folosinta gratuita a terenului de la 49 la 60 de ani, specificand in mod clar proiectul pentru care acest teren va fi folosit, respectiv construirea complexului Arenele Ilie Nastase.

Am infiintat Fundatia pentru Tenis Academia Ilie Nastase pentru a sprijini sportul romanesc, tinerii fara posibilitati materiale care isi doresc sa faca o cariera in sport, precum si sportivii romani in pregatirea lor pentru o cariera internationala de succes. in acelasi spirit, am ales sa oferim Romaniei o arena sportiva la standarde internationale care sa devina emblematica pentru Capitala tarii noastre si care sa ne permita organizarea unor competitii sportive de mare anvergura. in rezumat, proiectul Arenele Ilie Nastase este un complex sportiv care va ajuta tinerii sa obtina cele mai inalte performante, un obiectiv pe care ni l-am propus prin infiintarea Fundatiei . declara Ilie Nastase.

Fundatia pentru Tenis Academia Ilie Nastase a identificat si sursele de finantare a proiectului, care se va realiza exclusiv din fonduri private, de catre fondurile de investitii Warburg Pincus IX LLC din SUA si GED Eastern Fund II din Spania. Numele lui Ilie Nastase a fost factorul determinant in decizia acestor fonduri, printre cele mai mari din lume, de a realiza o investitie imobiliara de tipul complex sportiv, care este mult mai putin rentabila comparativ cu alte investitii imobiliare, cum ar fi cladiri de birouri sau parcuri rezidentiale.

Arenele Ilie Nastase vor oferi, in mod gratuit, tinerilor fara posibilitati materiale sansa de a practica sporturi individuale sau de echipa si de a se pregati pentru sportul de performanta. Mai mult decat atat, investitia in acest proiect va avea un impact pozitiv asupra intregii zone si va cuprinde si investitii directe in obiective de interes public de exemplu statia de metrou Aurel Vlaicu.

Investitia in Arenele Ilie Nastase a fost in mod ilegal intarziata de catre conducerea Clubului Sportiv Vointa Bucuresti, vechiul administrator al terenului proprietate publica, atribuit prin hotarare de guvern, spre folosinta, Fundatiei pentru Tenis Academia Ilie Nastase.

Desi presedintele Clubului Sportiv Vointa Bucuresti, domnul Marian Strugaru, a confirmat in scris ca terenul din sos. Pipera nr. 38 este in administrarea Ministerului Tineretului si Sportului, inclusiv dotarile existente si precizeaza in aceeasi nota din 17 august 1999 ca terenul este proprietatea publica a statului, Domnia sa a refuzat in tot acest interval sa elibereze respectiva locatie.

In prezent, desi terenul in cauza este intabulat conform legii, cu inscrierea dreptului de folosinta in favoarea Fundatiei pentru Tenis Ilie Nastase, Clubul Vointa desfasoara aici activitati comerciale ilegale inchiriere de spatii comerciale catre diferiti proprietari de terase sau inchiriere de terenuri sportive catre terti contra unei taxe. in mod evident, aceste activitati nu au nici o legatura cu sportul si cu promovarea si sustinerea sportivilor, ci doar cu interese financiare private, derulate intr-un spatiu asupra caruia Clubul Vointa nu are nici un drept legal.

Ilie Nastase este un nume simbol pentru toti romanii, care prin intreaga sa cariera a reprezentat Romania cu onoare in intreaga lume. Implicarea lui Ilie Nastase in proiectul Arenele Ilie Nastase vine din dorinta de a continua sa aduca beneficii sportului romanesc si imaginii Romaniei. Numele Ilie Nastase este o garantie a corectitudinii, a fair play-ului si a succesului, ceea ce a determinat doua guverne diferite sa incredinteze acest proiect important Fundatiei care ii poarta numele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri