Baneasa Investments a semnat doua parteneriate strategice cu Romtelecom si Alpha Bank Romania pentru sustinerea dezvoltarii celui mai mare proiect imobiliar la standarde internationale de calitate, a declarat ieri Michael Lloyd (foto), reprezentantul investitorilor Baneasa Investments.
Cele doua parteneriate cu Romtelecom si Alpha Bank Romania marcheaza o serie de inovatii atat la nivelul infrastructurii de comunicatii, cat si la nivelul solutiilor de creditare pe sectorul imobiliar, pentru ca proiectul Baneasa sa se materializeze intr-un concept urbanistic integrat, ce respecta toate standardele de calitate si confort.

"Proiectul Baneasa este un proiect unic si reprezinta cel mai modern concept de dezvoltare urbana integrata din Romania. Baneasa propune bucurestenilor un nou mod de a trai, de a munci si de a-si petrece timpul liber, intr-un spatiu organizat, in care tehnologiile de ultima ora sunt imbinate eficient cu grija pentru natura si mediul inconjurator", a afirmat Michael Lloyd.

Parteneriatul incheiat cu Romtelecom presupune implementarea unui proiect pilot care foloseste tehnologii de ultima ora ce fac posibila furnizarea unor pachete de voce si Internet de banda larga de cea mai buna calitate, precum si a unei serii de aplicatii de nivel mondial. Aceste servicii vor fi oferite, in egala masura, tuturor utilizatorilor din ansamblul Baneasa. Atat locuintele cuprinse in proiectul Baneasa, cat si spatiile de birouri, vor fi predate la cheie, avand infrastructura de comunicatii deja instalata.

"Prin acest proiect, Romtelecom furnizeaza servicii inovative de top, servicii la care ar trebui sa aiba acces toti romanii. in acest sens, speram sa realizam Reteaua de Generatie Urmatoare (Next Generation Network) la nivel national. Aceasta retea ar propulsa infrastructura romaneasca de telecomunicatii in secolul XXI prin furnizarea de comunicatii de banda larga care sa sustina serviciile de Internet de mare viteza, serviciile audio si video, precum si noi servicii de date si voce", a precizat directorul Romtelecom, Dan Pazara.

Parteneriatul cu Alpha Bank Romania consta in oferirea unui pachet special de creditare adresat viitorilor locatari ai zonei rezidentiale Baneasa, care are o perioada maxima de rambursare de 25 de ani.

"Creditul pentru locuinta Alpha Housing, cu dobanda fixa in primii doi ani, ofera cea mai mica dobanda de pe piata: 6,9 la suta pentru creditele in euro, 7,9 la suta pentru cele in dolari si 8,9 la suta pentru creditele in RON", a afirmat Evangelos Kalamakis, vicepresedinte, Alpha Bank Romania.

Zona rezidentiala Baneasa, impreuna cu parcul de afaceri si zona comerciala, sunt parti componente ale proiectului Baneasa care vor fi dezvoltate in mai multe faze, de-a lungul a 10 ani. Prima faza a proiectului Baneasa a inceput deja si presupune construirea unor obiective din platforma comerciala, demararea primelor lucrari la parcul de afaceri si la prima faza din zona rezidentiala.

Zona rezidentiala va cuprinde, pe o suprafata construita desfasurata de peste un milion de mp, 3.000 de locuinte de diferite tipuri: apartamente, case insiruite si vile individuale, precum si toate utilitatile urbane necesare. Acestea vor reprezenta un spatiu locativ suficient pentru aproximativ 15.000 de oameni. Ansamblul de cladiri cu apartamente cuprinde 12 unitati, cu 227 de apartamente, clasificate in 4 tipuri, in functie de compartimentarea interioara. Casele insiruite vor fi construite pe loturi de teren cuprinse intre 200 si 700 mp,
iar cele individuale pe parcele cuprinse intre 700 si 1.200 mp. Lucrarile la zona de case insiruite vor fi incepute in vara anului 2006.

In prezent, sunt in curs de pre-executie doua cladiri de birouri, astfel incat, in toamna anului 2006, structura cladirilor sa fie deja ridicata.

Zona comerciala, totalizand o suprafata de peste 170.000 mp construiti, va fi cea mai intinsa din Europa Centrala si de Est si va cuprinde un centru comercial, un hypermarket, un magazin cash&carry, galerii de mobile, magazine DIY (do-it-yourself), showroom auto.

De altfel, Proiectul Baneasa reprezinta cel mai amplu concept de dezvoltare urbana integrata din Europa Centrala si de Est. Cu o suprafata care reprezinta unu la suta din totalul Bucurestiului (221 ha), proiectul reprezinta o investitie de aproximativ 1,2 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri