Marele succes inregistrat de Cefin Logistics Park a determinat Europolis sa semneze contractul de achizitie anticipata pentru extinderea acestui proiect cu inca 75 de milioane de euro. Prin volumul total de investitii de 150 milioane de euro si cei aproximativ 300.000 m de spatii de depozitare, acest proiect devine cel mai mare parc logistic din regiunea Europei de Sud-Est.
Impreuna cu recent demarata dezvoltare a proiectului Poland Central, cu un volum de investitii estimat la 172 de milioane de euro, Europolis devine unul din jucatorii importanti din segmentul logisticii din Europa Centrala si de Sud-Est.

Partenerul Europolis in actualul proiect este Cefin Real Estate Romania, companie specializata in dezvoltari imobiliare in Europa Centrala si Rasariteana.

Cefin Logistics Park este considerat a fi cea mai importanta realizare de pe piata logistica bucuresteana. Proiectul se remarca prin amplasarea sa unica, inaltele standarde de executie si recent construita linie ferata de acces in parc. Marea cerere de spatiu la Cefin Logistics Park confirma faptul ca acesta este un proiect de cea mai buna calitate, aparut la momentul potrivit. Toate depozitele au fost inchiriate integral inca inainte de terminarea constructiei. Printre chiriasi se numara companii internationale recunoscute cum ar fi Lekkerland si FM Logistics care, de curand, au semnat contracte de inchiriere pentru 7.000 m si respectiv 9.000 m.

Pe langa Cefin Logistics Park din Romania, Europolis mai activeaza si pe pietele industriale din Ungaria si Polonia, cu un total de 230.000 m de depozite, alti 800.000 m urmand sa fie construiti in anii urmatori.

Suntem foarte mandri ca am investit in Cefin Logistics Park acum doi ani, succesul depasind asteptarile noastre. Prin extinderea parcului, Europolis isi asigura pozitia de lider in segmentul logistic romanesc, a declarat Bernhard Mayer, Presedintele Consiliului Director al Europolis.

Consideram ca parteneriatul cu Europolis este deosebit de important pentru activitatea noastra de dezvoltare imobiliara si ne asteptam sa abordam impreuna si alte proiecte capitale in Europa Centrala. Cefin Logistics Park confirma potentialul sinergiilor dintre un dezvoltator dinamic si un fond de investii hotarat si care priveste in perspectiva, a declarat Stefano Albarosa, Director general al Cefin Holding.

Europolis, fondat in 1990, a devenit una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa Centrala si Rasariteana. Portofoliile sale sunt printre cele mai valoroase calitativ din regiune, au atras numeroase premii si mentiuni imobiliare, iar printre actionarii lor se numara Investkredit, DIFA si BERD. Portofoliile imobiliare administrate de Europolis cuprind in prezent 23 de proprietati din Austria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Croatia si Romania. Valoarea totala a portofoliilor administrate se ridica la aproximativ 1,2 miliarde de euro. Volumul total urmeaza sa se dubleze la 2 miliarde de euro pana in 2007, odata cu noul portofoliu E2.

Cefin Real Estate Romania, companie infiintata in 1998, este instrumentul de investitii al Grupului Cefin in Romania. Dupa ce a dezvoltat proprietati care insumeaza peste 25 de miliarde de euro si sunt folosite de divizia auto a Grupului, compania s-a diversificat, devenind un dezvoltator imobiliar in toata puterea cuvantului. Pe langa Cefin Logistic Park, care este deja realizat in proportie de peste 40%, compania s-a implicat si in construirea unor proprietati rezidentiale, spatii de birouri si comerciale. Compania estimeaza ca in urmatorii doi ani va livra peste 80.000 m de depozite, 300 de unitati rezidentiale, 40.000 m de birouri si 15.000 m de spatii comerciale cu o valoare combinata de peste 250 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri