Primaria Capitalei va demara in toamna acestui an construirea celui mai mare complex sportiv din Romania - Arena Bucurestilor - o sala multifunctionala, care va fi ridicata in Parcul Tineretului, pe latura de vest a acestuia. Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat public-privat, iar costurile sunt estimate la aproape 50 de milioane de euro, contributia Primariei Bucurestiului constand in suprafata de teren si utilitatile. De asemenea, investitorul va fi desemnat in urma unei licitatii organizate de municipalitate pana in luna iunie a acestui an si, potrivit primarului general Adriean Videanu, exista mai multe companii care s-au aratat interesate de acest proiect. "Arena ar trebui ridicata pana in 2008, pentru ca Romania sa poata organiza Campionatul Mondial de Handbal din 2009, pentru care a candidat", a declarat Videanu.

Constructia salii va dura aproximativ doi ani, iar arena multifunctionala va avea o capacitate de 16.000 de locuri, de trei ori mai mare decat actuala Sala Polivalenta, urmand sa gazduiasca atat manifestari sportive, cat si evenimente muzicale si expozitionale. In solutia oferita de proiectant, arena ar putea fi amenajata in imediata apropiere a Salii Polivalente din Parcul Tineretului, iar proiectantul a fost foarte preocupat sa conserve zona verde pentru a nu incinge spiritele ecologistilor si ale celor care apara integritatea parcurilor Capitalei.

"Varianta Parcul Tineretului presupune o solutie ecologica de construire si nu afecteaza spatiul verde. Cladirea va fi practic ingropata in teren, urmand ca si pe acoperis sa fie amenajat spatiu verde", a declarat arhitectul Vladimir Sommer, seful de cabinet al primarului general al Capitalei.

De asemenea, Arena Bucurestilor va beneficia de dotari tehnice de ultima ora, care vor permite organizarea de spectacole sportive si muzicale live si care vor putea fi transmise in tara si in strainatate la standardele de calitate occidentale.

O minune de sala

"Cred ca sunteti de acord ca asistam la o premiera, aproape nu mai speram sa se intample asa ceva. Trebuie sa recunoastem ca au mai existat proiecte de acest gen, unele au murit din fasa, iar altele s-au pierdut pe drum, pentru ca intotdeauna au existat alte prioritati. Asteptam aceasta minune de sala pentru ca ne-am uitat ani de zile cu jind la competitiile sportive care se desfasurau in strainatate, la Coloseum sau Bercy, sali care ne uimeau prin functionalitatea dusa pana la cel mai mic detaliu", a declarat consilierul prezidential pentru probleme de sport, Octavian Belu, prezent la conferinta de presa.
Potrivit lui Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, decizia Romaniei de a organiza un campionat mondial este motivata si de faptul ca patru generatii de handbalisti au castigat acest titlu suprem, dar niciodata acasa.

"Reprezint teoretic principalul beneficiar al acestui loc. Sansele tarii noastre de a organiza Campionatul Mondial din 2009 au crescut considerabil dupa ce o echipa de inspectie a CM a verificat mai multe locuri din Romania si ne-au dat un aviz favorabil", a declarat Gatu.
Solutia construirii arenei multifunctionale in Parcul Tineretului este una dintre cele trei variante prezentate pana in prezent municipalitatii pentru construirea unui complex de acest fel. Celelalte doua luate in calcul sunt zona Vacaresti (langa fostul abator) sau in zona Stadionului National "Lia Manoliu".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri