Un grup de firme din Grecia va investi aproximativ 15 milioane de euro pentru construirea unui ansamblu rezidential, in zona de est a Capitalei, a declarat, ieri, Ionut Nitu, presedintele Central European Investments, unul din partenerii care participa la proiect. El a precizat ca proiectul prevede construirea a trei blocuri structurate pe doua subsoluri, parter, 12, 14 si 16 etaje, pe un teren de 5.000 de metri patrati.

Ansamblul va cuprinde aproximativ 170 de apartamente, cu o suprafata construibila totala de circa 20.000 de metri patrati, parterul si primul nivel al fiecarei cladiri fiind rezervate spatiilor comerciale si de servicii, grupate pe o arie totala de 4.800 de metri patrati.

"Apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 80 si 120 de metri patrati si vor fi construite pentru cumparatorii cu venituri medii", a adaugat Nitu.

Citeste si:

De asemenea, vor fi amenajate aproximativ 200 de locuri de parcare, din care 150 subterane.

Planul urbanistic de detaliu si autorizatiile pentru utilitati au fost aprobate, iar inceperea lucrarilor este prevazuta pentru toamna acestui an. Terenul, situat in sectorul 3 al Capitalei, la intersectia dintre strada Liviu Rebreanu cu aleea Ion Agarbiceanu, a facut parte dintr-o parcela de 13.500 de metri patrati, a carei proprietar este firma Central European Investments. "Suntem in discutii atat cu Ariston Properties, cat si cu alti developeri imobiliari pentru a valorifica terenul ramas. Pe acest teren va fi dezvoltata, cel mai probabil, tot o zona rezidentiala", a afirmat Nitu.