Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments si Carrefour Property, divizia de dezvoltari imobiliare a grupului Carrefour, vor deschide in luna noiembrie primul mall din Ploiesti, in urma unei investitii de 65 de milioane de euro.
Ploiesti Sopping City, cum va fi denumit primul mall din oras, va avea o suprafata inchiriabila de peste 55.000 mp si va gazdui peste 100 de magazine. Centrul comercial este in prezent preinchiriat in proportie de 70%, printre chiriasii sai numarandu-se Zara, H&M, Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius, Orsay, Office Shoes, Benvenuti, Lee Cooper, Reserved, Intersport, Sephora, Otter si Altex.

Mallul dezvoltat de NEPI si Carrefour Property va mai include un cinematograf Cinema City cu 12 ecrane. Investitia in acest proiect s-a ridicat la 65 de millioane de euro.

"Acesta este doar primul proiect de tip mall. Speram sa urmeze in curand si altele, noi uitandu-ne deja la noi potenttiale locati. Anul acesta nu vom mai deschide niciun mall ca acesta din Ploiesti, care vine in completarea hipermarketului deja existent, insa suntem in cautari”, a afirmat Anca Damour, general manager Carrefour Property Romania.

NEPI a cumparat in 2011 un teren adiacent hipermarketului Carrefour din Ploiesti de la omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex si a incheiat un acord cu Carrefour Property pentru dezvoltarea unui centru comercial pe cele doua proprietati .

Tot la Ploiesti, dezvoltatorul AFI Europe, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni, a semnat contracte pentru inchirierea a circa 70% din suprafata totala a centrului comercial, printre primii chiriasi numarandu-se Cora, Flanco, H&M, Reserved si New Look.

AFI Palace Ploiesti va avea o suprafata totala inchiriabila de 28.000 metri patrati si va fi deschis in a doua jumatate a anului viitor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri