Consiliul de Administratie (CA) al dezvoltatorului Impact are un nou presedinte, cipriotul Dimitrios Sophocleous, care il inlocuieste pe Dan Ioan Popp. Ce modificari vor aduce in companie schimbarile din CA?

Cum se modifica modul de functionare al companiei, ca urmare a schimbarilor din CA?

"Pe de o parte, planul de activitate si bugetul pe 2012 au fost aprobate, deci exista o directie de continuitate asumat. Pe de alta parte, delegarea data noului Consiliu de Administratie pentru a atrage noi surse de finantare de circa 45 mil. lei va determina schimbari inca nebugetate ca urmare a disponibilului de investit in noi proiecte tinute pana in prezent in «stand by»", spune Dan Ioan Popp (foto), pentru wall-street.ro.

Noul Consiliu de Administratie poate fixa directii strategice, dar activitatea curenta este executata de directorii si managerii companiei.

"Compania apartine actionarilor, care prin deciziile lor pot hotara ceea ce doresc si mandata Consiliul de Administratie sa le duca la indeplinire, cea mai mare parte din activitati fiind executate de directori. Mizele actuale sunt fixate in planul de activitate pe 2012 , aprobat. Oricare alte mize pot fi fixate de o noua AGA", a declarat Popp.

Cei doi noi membri din CA au fost propusi si sustinuti de cate unul din grupurile de investitori institutionali cu detineri de actiuni de peste 10% in Impact.

Va continua Popp sa fie implicat in zona de management?

„Adunarea Generala a Actionarilor nu a luat hotarari specifice in acest sens, dar in conformitate cu prevederile statutului companiei doi dintre administratorii membrii in Consiliul de Administratie pot indeplini si activitati executive daca aceste lucruri sunt delegate specific prin hotarari ale Consiliului de Administratie. Noul Consiliu de Administratie va intra pe deplin in functiune peste circa 3-4 saptamanii, in functie de progresul publicitatii legale”, a mentionat omul de afaceri roman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri