Preturile locuintelor din Bucuresti au ramas constante in primele patru luni ale anului si in cazul garsonierelor si al apartamentelor cu doua camere a fost inregistrata o scadere de 2-3%, arata datele portalului anunturiparticulari.ro.

Evolutie preturi

Dupa perioada de criza abrupta, cand preturile apartamentelor scadeau vertiginos pe intervale de 30 de zile, 2012 pare a fi anul stagnarii si stabilizarii in piata imobiliara. Astfel ar putea fi descrisa situatia din real estate dupa primele patru luni ale anului, sustin cei de la anunturiparticulari.ro.

Pretul mediu de strigare in cazul garsonierelor a oscilat in luna aprilie in jurul valorii de 36.000 euro, cu o variatie de -3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar fara sa suporte schimbari considerabile comparativ cu luna martie.

Apartamentele de doua camere au ramas la pragul de 56.600 euro, cu 2% mai putin decat in aprilie 2011, dar pastrand aceleasi valori ca in martie 2012. Fata de inceputul acestui an, preturile solicitate de proprietari la apartamentele de doua camere au suferit o usoara scadere, de sub 2%, potrivit raportului citat.

Pentru un apartament de trei camere, proprietarii au solicitat in medie un pret de 79.400 euro, in usoara crestere fata de luna precedenta si cu doar 2% mai putin fata de inceputul anului sau fata de aprilie 2011.

"Chiar si in cazul unitatilor cu patru camere, unde oferta nu este atat de vasta si, automat, nici presiunea preturilor solicitate, putem vorbi despre o stabilizare. Pretul mediu de strigare s-a invartit in luna aprilie in jurul valorii de 104.900 euro, nivel similar comparativ cu aprilie 2011 si in usoara crestere fata de luna martie a acestui an, raportul anunturiparticulari.ro inregistrand o variatie de aproape + 4%", se mentioneaza in studiul portalului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si