Peste 10 companii cu activitati imobiliare importante aveau datorii la bugetul de stat la finalul primului trimestru al anului, cele mai mari sume fiind aferente impozitului pe profit sau TVA. wall-street.ro va prezinta topul celor mai mari datornici din domeniu.

Apolodor Com Impex, compania de constructii care a investit si in proiecte imobiliare, avand in portofoliu cartierul Octopus Gardens are datorii de 14 mil. lei la bugetul de stat. Peste 10 milioane lei reprezinta TVA.

Can Serv SRL, compania care detine supermarketurile Primavera si doua proiecte rezidentiale in Capitala are datorii de 5,8 mil. lei la bugetul de stat. Din suma restanta, 2,6 mil. lei este reprezentata de TVA.

Compania imobiliara Vitra Real Estate, care detine proiectul rezidential Gran residencia din Otopeni are datorii de peste 3,3 milioane lei la bugetul de stat la data de 31 martie. Din aceasta suma, cea mai mare parte peste 2,5 mil. lei este reprezentata de contravaloarea TVA-ului.

Unirea Shopping Center SRL, compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul Capitalei, are datorii de 2,3 milioane lei la bugetul de stat. Cea mai mare parte din suma este reprezentata de impozitul de profit de 1,6 mil. lei.

Bucharest Financial Plazza SRL are datorii de 1,2 mil. lei, reprezentand impozitul pe profit.

Cocor SA,un alt centru comercial din centrul Bucurestiului, are datorii de peste 900.000 lei (cea mai mare parte TVA).

Dragonul Rosu SA, compania care detine centrul comercial cu acelasi nume, are datorii la stat de peste 580.000 lei, reprezentand impozitul pe profit.

River Plaza Mall are datorii de peste 240.000 lei, cea mai mare parte fiind contravaloarea TVA.

Printre companiile cu activitati in imobiliare care figurau cu restante de plata la bugetul de stat la finalul primului trimestru se numara si Liberty Center, Omilos Oradea, Cascade Park Plaza sau EMCT. Datoriile acestor companii sunt mai mici, fiind de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei.

Companiile imobiliare nu se numara printre cei mai mari restantieri in primele trei luni ale anului. Companiile de stat sunt in topul restantierilor in clasamentul general, cu datorii de miliarde de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Absurd: TVA de 6.000 de lei pentru medicamente oncologice din afara