Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a atras 5,1 milioane euro prin vanzarea de actiuni unui numar redus de investitori din Romania si Marea Britanie, banii urmand sa fie folositi pentru achizitia unor active de exploatare si pentru dezvoltare, potrivit Mediafax.

"NEPI a plasat 1,6 milioane de actiuni ordinare ale companiei catre actionari inregistrati in registrul de actiuni din Marea Britanie si in registrul de actiuni din Romania, la un pret de 3,2 euro pe actiune pentru registrul din Marea Britanie si 13,99 lei pe actiune pentru registrul din Romania, acesta fiind un plasament cu numerar, colectandu-se sume brute de 5,1 milioane euro. Incasarile din oferta vor fi folosite pentru a facilita achizitia unor active de exploatare si pentru dezvoltare", se arata intr-un comunicat transmis, joi, de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Noile actiuni vor putea fi tranzactionate incepand de vineri pe bursele unde fondul de investitii imobiliare este listat, respectiv la BVB, Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Pretul din oferta este cu aproape 1,5% sub cea mai recenta cotatie a actiunilor NEPI la Bursa de la Bucuresti, de 14,2 lei, inregistrata la 25 aprilie.

Comparativ cu cea mai recenta cotatie consemnata joi pe bursa de la Londra, de 4 euro/actiune, pretul din oferta este cu 20% mai redus.

Calculata la cea mai recenta cotatie de la BVB, capitalizarea NEPI este de 1,537 miliarde lei (348,9 milioane euro), iar la cel mai recent pret de la Londra de 433,2 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si