Proprietarii cer de la cateva mii pana la 10.000 euro in plus pentru un apartament intr-un bloc reabilitat, in comparatie cu unul intr-o cladire nereabilitata termic, conform unei analize a portalului Imobiliare.net. Direfentele sunt insa aproape zero in unele cartiere, pe cand in alte zone ajung si la 25%.
Reprezentantii imobiliare.net au incercat la solicitarea wall-street.ro sa identifice o serie de exemple de zone in care diferentele de pret intre locuintele din blocuri reabilitate si cele nereabilitate sunt printre cele mai mari, respectiv printre cele mai mici. Datele nu reprezinta extreme obtinute, insa au la baza o serie de anunturi din respectivele zone.

Astfel, Militari, Poligrafiei si Rahova se numara printre cartierele in care anununturile de vanzare pentru locuinte reabilitate si locuinte nereabilitate sunt destul de mici.

Spre exemplu, pentru o garsoniera aflata in Capitala, in zona Militari – Piata Veteranilor, intr-un bloc in care nu s-au executat lucrari de reabilitare, pretul minim solicitat este de 30.000 euro. Pentru o unitate similara, aflata in aceeasi zona, dar reabilitata energetic, preturile pornesc de la 33.000 euro, crescand exponential, in functie de alte dotari si imbunatatiri suplimentare.

In zona Poligrafiei pretul minim solicitat pentru un apartament de doua camere, confort 1, este de 40.000 euro in bloc nereabilitat, iar in bloc reabilitat 41.000 euro, in timp ce in Rahova pretul minim pentru un apartament de doua camere, confort 1, nereabilitat este de 35.000 euro, in timp ce pentru unul reabilitat se cere 37.000 euro.

La polul zonelor cu diferente mari de pret intre blocuri nereabilitate si reabilitate termic se numara cartierele Dristor, Tei si Titan.

In Dristor diferenta ajunge la 25%. Pentru un apartament de doua camere din acest cartier, nereabilitat termic, Imobiliare.net noteaza un pret minim de 39.000 euro, la care se adauga 10.000 euro in plus pentru o unitate cu optimizari energetice.

In Tei se cere 42.500 euro pentru un apartament de doua camere in bloc nereabilitat, fata de 57.000 euro pentru unul reabilitat, iar in Titan un apartament de 3 camere, confort 1, intr-un bloc nereabilitat costa 47.500 euro, comparativ cu 60.000 euro intr-o cladire reabilitata.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri