Impact Developer&Contractor SA si-a adancit substantial pierderile in primul trimestru al anului, fata de asteptari, pana la 4,3 mil. lei, a anuntat compania. In aceeasi perioada a anului trecut compania a fost pe profit.

Oficialii companiei au mentionat ca in 2012 s-a constatat o continuare a tendintei de diminuare a pietei rezidentiale. In acest trimestru compania a semnat contracte de vanzare si inchiriere pentru imobile si terenuri in valoare de 5,2 mil. lei.

Astfel, in primul trimestru Impact a realizat 80% din planul propus pentru acesta perioada, dovedit a fi mai dificil decat cea prognozata. Gradul de realizare al planului de vanzari a fost influentat de reducerea numarului de credite imobiliare acordate/asumate , precum si de vremea deosebit de geroasa din perioada februarie-martie, care a dus la reducerea numarului de vizite al potentialilor clienti interesati de produsele companiei.

Rezultatele realizate arata o pierdere de 4,335 mil. lei, cu circa 2 milioane lei mai mare decat pierderea bugetata. In aceeasi perioada a anului trecut compania a inregistrat un profit de 1,6 mil. lei.

2 milioane lei aferent pierderii consemnate provin din pierderea financiara influentata semnificativ de deprecierea leului fata de euro, iar diferenta de 2 milioane lei este pierdere din exploatare.

La data de 31 Martie 2012 creditele companiei au ajuns la circa 19 milioane eurp , ceea ce arata o rata a datoriei relativ foarte mica de circa 27%, calculata ca raport intre total datorii si total active , cu circa 3% mai mica decat cea de la 31 Martie 2011 . Valoarea totala a activelor companiei la data de 31 Martie 2012 era de peste 399 milioane lei, in timp ce activele nete erau de circa 297 milioane lei.

„Trebuie subliniat faptul ca in primul trimestru din 2012 am pus la punct noul produs "loturi cu case" ,care pe de o parte vine in intimpinarea noilor cerinte - mai modeste - ale pietei si pe de alta parte raspunde strategiei de conservare a activelor companiei”, a declarat Carmen Sandulescu, director executiv Impact .

Astfel, in primul trimestru din anul 2012 s-au vandut si inchiriat un numar de 15 unitati de locuit si au fost vandute loturi care insumeaza circa 1.800 mp, valoarea totala a contractelor semnate fiind de peste 5 milioane lei.

In aceeasi perioada a continuat activitatea la sediile din provincie si au fost realizate studii de solutii de locuire mono, bi sau multi familiale si au fost lansate spre vanzare loturi pentru case personalizate in zona Amber din Sectorul I in Municipiul Bucuresti.

Impact Developer & Contractor SA, infiintata in 1991 prin subscriptie publica, este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Compania, care a introdus conceptul de "ansamblu rezidential" in Romania, a dezvoltat pana acum in 5 orase 16 zone rezidentiale pentru mai mult de 2.500 de familii care locuiesc in case si apartamente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Impact a livrat in Greenfield alte 276 de locuinte in septembrie