31 Mai 2012

Mai putine cladiri rezidentiale in primele 4 luni



Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele patru luni cu 5,5% fata de perioada similara a anului trecut, la 9.958, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

"Scaderi importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-282 autorizatii), Nord-Vest (-205 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-65 autorizatii). Crestere a avut loc in regiunea de dezvoltare Vest (+68 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a ramas acelasi", se arata intr-un comunicat al INS, citat de Mediafax.

In luna aprilie au fost eliberate 3.083 de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 68% pentru zona rurala.

Numarul avizelor a scazut in cinci regiuni de dezvoltare - Vest (cu 53 autorizatii), Nord-Vest (34 autorizatii), Centru si Sud-Est (12 autorizatii fiecare) si Sud-Vest Oltenia (5 autorizatii) si a crescut in Bucuresti-Ilfov (cu 25 autorizatii), Sud-Muntenia (23 autorizatii) si Nord-Est (7 autorizatii).

Fata de aceeasi luna a anului precedent numarul de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 62.



Citeste si