Cladirea Poenix Tower, fosta PGV Tower, a atras primul chirias, dupa procesul de renovare de anul trecut.

Cladirea de birouri, aflata in proprietatea Aberdeen Immobilien, a fost renovata in 2011 dupa o investitie de 7 milioane euro. Investitia a fost orientata, printre altele, spre schimbarea instalatiilor si a aerului conditionat, a structurii metalice a fatadei cladirii, dar si pentru reconditionarea spatiului interior.

Primul chirias al cladirii renovate va fi Zitec, care isi va reloca birourile incepand din vara acestui an.

Zitec isi va reloca birourile la etajul 5 al Phoenix Tower, unde a inchiriat o suprafata de 920 mp, au anuntat reprezentantii The Advisers/Knight Frank.

Astfel, compania romaneasca de software specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online, devine primul chirias care se muta in cladirea detinuta de catre fondul de investitii Aberdeen Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH, dupa procesul de renovare.

“Decizia de a ne reloca a fost influentata de mai multi factori, cel mai important fiind reprezentat de planurile pe termen mediu si lung. Suntem intr-o perioada de dezvoltare puternica a serviciilor, ceea ce implica atragerea mai multor resurse, inclusiv cresterea numarului membrilor echipei”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Acesta a subliniat ca un alt motiv pentru care a fost inchiriata o suprafata pe angajat aproape dubla fata de media din Romania, este dorinta de a oferi echipei de peste 45 de specialisti un mediu de lucru adecvat. O parte din spatiu va fi alocat amenajarii a doua zone de relaxare si a uneia de tip Fun Room, carora li se vor adauga spatiile de training-uri, sedinte sau internship-uri.

Tranzactia a fost realizata de catre divizia de birouri a The Advisers/ Knight Frank, contractul fiind semnat pentru o perioada de 5 ani.

Fosta cladire PGV Tower a fost renovata in 2011 si are o suprafata totala inchiriabila de peste 10.000 mp.

Cladirea PGV a fost cumparata, alaturi de Millenium Business Center si Construdava ,in 2007 de catre DEGI. Valoarea totala a tranzactiei a fost 116 mil. euro. La data achizitiei, DEGI era divizia de investitii imobiliare a grupului german de asigurari Allianz SE. In 2008, DEGI a fost cumparata de Aberdeen Property Investors Holding.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce sa nu lipseasca de pe birouri pentru un nivel de eficienta ridicat