Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a iesit din parteneriatul cu firmele Benevo si CD Capital, cu care urma sa dezvolte un mall in cartierul Bucurestii Noi din Capitala, si a incheiat un acord cu Benevo pentru parcul de retail din Rahova, investitia in acest proiect ridicandu-se la 20 de milioane de euro.

In toamna anului trecut, NEPI a intrat pe piata mallurilor din Bucuresti printr-un joint venture cu dezvoltatorii proiectului Victoria City Center, amplasat in Bucurestii Noi, pe fost platforma Dacia Textile, fondul de investitii platind 5 milioane de euro in schimbul a 50% din actiunile mallului.

Benevo si CD Capital, dezvoltatorii cu care s-a asociat NEPI pentru mallul din Bucurestii Noi, au cumparat inapoi cele 50% de actiuni ale sud-africanilor si au inlocuit fondul de investitii cu un alt jucator, care a preluat doar 49% din actiuni. Numele noului investitor nu a fost facut public. Constructia Victoria City Center va incepe in decembrie anul curent, iar mallul va fi deschis in septembrie 2014, a anuntat Benevo.

"Victoria City Center a incheiat un acord cu un hipermarket care va ocupa o suprafata de 12.000 mp si cu mai multi chiriasi-ancora. Autorizatia de constructie va fi obtinuta in toamna, iar constructia va incepe imediat", a spus Michael Topolinski, CEO al Benevo Capital.

Fondul sud-african de investitii NEPI a intrat intr-un parteneriat cu Benevo pentru a dezvolta impreuna un parc de retail in apropierea parcului Sebastian, pe terenul fostei fabrici Vulcan. Investitia in acest proiect se ridica la 20 de milioane de euro si va fi asigurata din fonduri proprii, au anuntat cei doi parteneri.

Benevo a cumparat fosta platforma a fabricii Vulcan
la inceputul acestui an, in schimbul sumei de 23 de milioane de euro.Terenul se afla in imediata apropiere a magazinului magazinul Kaufland si a parcului Sebastian, precum si in vecinatatea terenului detinut de AFI (fosta platforma a fabricii Inox) si a centrului comercial Liberty Center.

Constructia urmeaza sa inceapa in acest an, iar parcul de retail va avea o suprafata de peste 28.000 mp si un hipermarket de 10.500 mp.

NEPI mai are in dezvoltare un centru comercial in orasul Ploiesti, pe care il construieste in parteneriat cu Carrefour Property, divizia imobiliara a grupului Carrefour. Investitia in acest proiect se ridica la 65 de milioane de euro, iar mallul urmeaza a fi deschis in luna noiembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
PREMIERA: Kaufland deschide primul magazin dintr-un mall