Zona Aurel Vlaicu din Capitala a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare imobiliara de amploare si tinde sa devina tot mai mult un important centru de afaceri si de birouri. Aici, in proximitatea statiei de metrou, la intersectia soselei Pipera cu bulevardul Barbu Vacarescu, se afla un turn cu 18 etaje, unde angajatii companiei Raiffeisen Leasing isi desfasoara activitatea.
Este vorba de cladirea de birouri Nusco Tower, finalizata la finalul anului 2010 si detinuta de grupul italian Nusco, cu activitati in imobiliare si in productia de usi si ferestre. Proiectul Nusco Tower a fost clasat pe locul 10 in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti. Turnul de 18 etaje are o suprafata inchiriabila de 17.000 mp, iar chiria medie in zona este estimata la 18 euro/mp.

Fiecare nivel al cladirii beneficiaza de spatii generoase, suprafata inchiriabila pe fiecare etaj fiind de aproximativ 1.000 mp. Centrul de afaceri dispune si de o galerie comerciala situata la parter si etajul unu, un restaurant si de trei niveluri subterane pentru parcare si spatii tehnice.

Amplasarea cladirii Nusco Tower ofera angajatilor companiei avantajul de a fi foarte aproape de sediul central al Raiffeisen Bank, situat in Piata Charles de Gaulle si implicit de departamentele relevante din perspectiva sinergiilor si colaborarilor din cadrul grupului. De asemenea, centrul de afaceri ofera acces usor si catre cele doua aeroporturi internationale, Baneasa si Otopeni.

Pe de alta parte, singurul dezavantaj temporar il constituie santierele din vecinatatea cladirii, unde se defasoara lucrari de largire atat a soselei Pipera cat si de constructie a unor noi proiecte de birouri. Printre acestea se numara si cladirea Sky Tower, unde Raiffeisen Bank isi va muta din 2013 sediul central. Noul turn va avea 37 de etaje, urmand sa devina cea mai inalta cladire din Bucuresti.

Din open space, direct pe terasa


Cei aproximativ 70 de angajati ai Raiffeisen Leasing isi desfasoara activitatea pe tot etajul doi si o parte din etajul unu, unde sunt amplasate receptia si cele trei sali de sedinte ale companiei. De altfel, la momentul sosirii noastre la sediul companiei, directorul general al Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc (foto), participa chiar intr-una din aceste sali la o teleconferinta cu reprezentantii din teritoriu.

"Datorita spatiului extins de la etajul intai al cladirii, ne putem bucura de toate avantajele pe care ni le ofera amplasarea birourilor open space, facilitand o comunicare usoara si eficienta", a mentionat Felix Daniliuc, cu privire la proprietatile si avantajele cladirii.

De asemenea, la etajul doi, din zona de open space exista acces facil catre o terasa de cateva sute de metri patrati ce inconjoara laturile si fatada etajului. De aici, se poate observa intreaga vecinatate a Nusco Tower, fiind posibila, pe timp de vara, si amenajarea unor spatii de recreere in aer liber.

Biroul directorului general


Biroul lui Felix Daniliuc se afla la etajul doi, unde gasim si zona de open space inchiriata de Raiffeisen Leasing si unde accesul de la etajul unu pe verticala se realizeaza prin cele sase lifturi panoramice ale cladirii sau cu ajutorul scarilor. "Biroul a fost amenajat dupa propriile nevoi, in vederea asigurarii unui mediu prielnic de lucru si a unui climat primitor si deschis".

Felix Daniliuc afirma ca in cadrul Raiffeisen Leasing cauta sa creeze "un mediu de lucru antrenant si provocator, comunicarea fiind transparenta, deschisa si se realizeaza la toate nivelele prin implicarea tuturor membrilor din echipa". De asemenea, toti angajatii companiei particpa in cadrul unor intalniri periodice de lucru si de informare. "Scopul acestora este de a intari spiritul de echipa prin incurajarea implicarii fiecaruia in stabilirea unor planuri de actiune care sa le aduca o imbunatatire continua a performantelor individuale cat si ale companiei", spune directorul general.

Sala de mese destinata angajatilor Raiffeisen Leasing este amplasata la etajul al doilea al cladirii. De asemenea, gasirea unui loc de parcare nu reprezinta o problema in zona si nici in jurul cladirii, compania avand locuri de parcare inchiriate, atat la exterior, cat si la subsolul cladirii. Nusco Tower dispune de in total de 323 de locuri de parcare subterane si 25 la parter.

Raiffeisen Leasing a finantat bunuri in valoare totala de 97,6 milioane euro in 2011, inregistrand o crestere cu 84% comparativ cu 2010 si un numar de 1.975 noi contracte de leasing. Compania s-a clasat astfel pe locul 2 in topul companiilor de leasing din sistemul bancar, cu o cota de piata de 11%, conform datelor Asociatiei Societatilor Financiare din Romania.

Comparativ cu anii 2009 si 2010, Raiffeisen Leasing a obtinut un profit net de 1,4 milioane euro. Distributia pe tipuri de active finantate in 2011 a fost astfel impartita: echipamentele au reprezentat 29%, vehiculele comerciale si autoturismele 65%, iar leasingul imobiliar 6%. Produsul de leasing a fost integrat in gama de produse a Raiffeisen Bank, forta de vanzare a bancii avand o contributie de 47% in totalul contractelor de leasing incheiate.

Nusco Tower, un centru de afaceri clasa A standard, se bucura de o arhitectura contemporana si transparenta, fatada fiind din sticla. Perete cortina la exterior dispune, de asemenea, de izolatie termica, fonica si protectie solara. Printre chiriasii se mai gasesc: Oracle, Bayer sau Centrofarm.

Fotografii profesionale realizate de Mircea Dragos.


BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri