Anul acesta au fost organizate 4 targuri imobiliare (TNI, Timon si 2 editii Project Expo), care au avut o suprafata totala cumulata de peste 1.800 mp din care aproape 40% a fost ocupata de firme care nu activeaza in domeniul imobiliar, arata un studiu realizat de PR Studio si Asociatia Brokerilor Imobiliari.

Ca numar de standuri, imobiliarii stau mai bine, ocupand in jur de 70%. Diferenta dintre procentul ocupat de imobiliari pe standuri si cel pe suprafete este determinat si de faptul ca, in ultimii ani, o serie de servicii conexe si-au facut loc la targurile imobiliare, printre care si companiile de mobila, care ocupa suprafete mult mai mari. De asltfel, la Timon exista o arie special destinata zonei de mobilier si decoratiuni ceea ce determina ca o suprafata importanta sa nu fie ocupata cu standuri imobiliare.

Ca numar de vizitatori, targul imobiliar Timon este pe prima pozitie, cu peste 15.000 de persoane la editia din anul acesta. Editiile din acest an ale celorlalte doua targuri nu au depasit 4.000 de vizitatori.

Project Expo

Pe langa expozanti proveniti preponderent din domeniul imobiliar, la Project Expo participa si firme de brokeraj credite, solutii alternative de incalzire a locuintei sau decoratiuni interioare.

Ca periodicitate, Project Expo se desfasoara anual in lunile martie, mai, iulie, septembrie si noiembrie. Urmatoarea editie Project Expo va avea loc in perioada 13 – 15 iulie, la Sala Palatului.

Evenimentul este organizat de Project Events si Zero Point Consulting. In sezonul de primavara, Project Expo a avut loc in doua editii, una in martie si una in mai. Editia din martie a atras peste 3.900 de vizitatori, iar cea din mai a fost vizitata de peste 2.400 de persoane.

Editia din martie a avut 37 de standuri pe o suprafata cumulata de 227 mp. 26 de standuri, cu o suprafata de 173 mp au fost ocupate de companii din domeniul imobiliar si 11 standuri cu o suprafata de 54 mp au fost ocupate de firme din alte domenii.

La cea de-a doua editie, din 11 – 13 mai, Project Expo a numarat 31 de standuri, cumuland o suprafata totala de 191 mp. 21 de standuri cu o suprafata de 143 mp au fost ocupate de firme din domeniul imobiliar si 10 standuri cu o suprafata de 48 mp ocupate de companii cu o suprafata de 48 mp.

Timon

Timon numara anual cate doua editii – una de primavara si alta de toamna. Locul traditional de desfasurare a targului este Piata Constitutiei, intr-un cort cu suprafata de 2.000 mp, special amenajat, si un spatiu expozitional total de 5.000 mp.

La fiecare editie, oferta imobiliara este dublata si de oferta din cadrul salonului MobiDeco, salonul de mobila si decoratiuni.

Urmatoarea editie va avea loc in perioada 18 – 21 octombrie, in Piata Constitutiei. Timon este organizat de Admedia Consulta.

In prima jumatate a acestui an, tIMOn s-a desfasurat in aprilie si a atras peste 15.000 de vizitatori.

Targul a avut 59 de standuri cu o suprafata totala de 686 mp. 48 de standuri cu o suprafata de 464 mp au fost imobiliare si 11, cu o suprafata de 222 mp, au fost ocupate de companii din alte domenii.

TNI

In prima jumatate a acestui an, T.N.I. s-a desfasurat in perioada: 25 – 27 mai 2012, Palatul Parlamentului si a inregistrat peste 3.500 de vizitatori.

T.N.I. este organizat in doua editii sezoniere – primavara si toamna – in mai, respectiv in septembrie. Locatia de traditie a targului este Palatul Parlamentului, in cadrul unui spatiu expozitional comunicat de organizatori de 2.200 mp.

Urmatoarea editie va avea loc in perioada 28 – 30 septembrie, la Palatul Parlamentului.

La prima editie din 2012, desfasurata in perioada 25 – 27 mai, T.N.I. a numarat 74 de standuri, cumuland o suprafata totala de 730 mp, din care 43 de standuri din domeniul imobiliar, cu o suprafata cumulata de 352 mp si 31 standuri din alte domenii decat imobiliare, cu suprafata de 378 mp.

Evenimentul este organizat de compania BDOBC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Reactia Primariei in scandalul tIMOn: organizatorii au mintit!