In primavara acestui an, AECOM, companie de consultanta si proiectare in domenii precum infrastructura, mediu, ape sau energie, a inchiriat o suprafata de peste 1.000 mp in cladirea Polona 68, dezvoltata de firma EEC Invest, intre statiile de metrou Stefan cel Mare si Piata Romana.
De amenajarea biroului, s-a ocupat compania de mobilier de birouri COS, iar investitia totala in sediul din Polona a fost de circa 150.000 euro.

"Atunci cand am decis sa ne schimbam sediul am avut doua cerinte majore: sa existe o statie de metrou la cel mult 500 de metri distanta de sediu si sa gasim o cladire cu o suprafata pe etaj de peste 1.000 mp, astfel incat sa lucram cu toti in acelasi spatiu”, povesteste Alfredo Biosca, manager regional de servicii imobiliare in cadrul AECOM.

AECOM a fost consiliata in tranzactia de inchiriere de compania de consultanta imobiliara CBRE Romania.

"Criteriile de selectie cele mai importante au fost proximitatea unei statii de metrou, specificatiile tehnice ale cladirii, eficienta spatiului si, bineinteles, pretul. Pentru spatiile de birouri de clasa A din zona centrala a Capitalei, chiriile prime oscileaza intre 15 si 18 euro/mp/luna”, afirma reprezentantii CBRE.

Inainte de a alege sediul din Polona, AECOM a analizat si cateva cladiri din zona Pipera, insa dezavantajul traficului nu a putut fi ignorat.

"Noi avem foarte multe intalniri in oras, in cursul unei zile, si de aceea avem nevoie de un loc care sa nu fie mereu aglomerat, de unde sa poti ajunge cu usurinta in celelalte zone ale Capitalei”, mai spune Alfredo Biosca.

In Romania, AECOM are in prezent circa 160 de angajati, dintre care 100 se afla in Bucuresti, motiv pentru care compania si-a dorit o cladire cu o suprafata mai mare de 1.000 mp pe etaj.

“A fost important sa fim cu totii pe acelasi etaj, este cel mai bun ambient de lucru”, afirma Biosca. In opinia sa, pe langa locatie si o buna impartire a spatiului, o cladire de birouri ideala mai dispune de o fatada cu o protectie solara ridicata, pentru ca “in Romania, soarele este foarte puternic”.

Sediul AECOM mai include patru micro-sali de sedinte si mai multe salile medii, pentru 6-8 persoane, precum si o sala pentru 20 de persoane.

Printre chiriasii cladirii Polona 68 se mai numara Novartis si Ariston. Cladirea are o suprafata de 10.000 mp, desfasurata pe 5 etaje si a fost finalizata in toamna lui 2010.

Fotografii profesionale realizate de Mircea Dragos.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri