Actionarii Cocor Bucuresti (COCR), firma care administreaza centrul comercial cu acelasi nume din Capitala, au aprobat vanzarea magazinului la un pret propus de 50 de milioane de euro, care poate scadea insa pana la jumatate, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresi.

Anuntul Cocor

Pe langa magazinul Cocor, actionarii companiei au scos la vanzare mai multe cladiri din centrul Bucurestiului, preturile fiind cuprinse intre 2.500 euro/mp si 18.000 euro/mp, precum si patru spatii amplasate in zonele Stefan cel Mare, Foisorul de Foc si Bulevardul Unirii.

Magazinul Cocor a fost scos la vanzare pentru 50 de milioane de euro, insa in comunicatul Cocor Bucuresti se mentioneaza ca pretul poate scadea cu cel mult 50% daca actionarii vor fi de acord.

"Cocor analizeaza in prezent toate variantele posibile pentru rambursarea partiala a creditului contractat in 2008 de la BCR. In Adunarea Generala a Actionarilor s-au discutat pana acum mai multe variante de refinantare si de reesalonare a acestui credit, inclusiv o emisiune de obligatiuni in valoare de minimum 3 milioane euro, dar si varianta valorificarii prin vanzare a unora dintre cele 11 active imobiliare din Bucuresti care exista in prezent in patrimoniul societatii", a declarat Florea Popescu, Presedinte Consiliu de Administratie.

Aurel Besliu, fostul presedinte al companiei, in prezent actionar si membru in Consiliul de Administratie, spune ca societatea a primit deja oferte initiale pentru complexul comercial, la preturi “peste speculatiile din piata”.

In urma cu o luna, firma Mitre Building Construction, care a fost antreprenor general al lucrarilor de modernizare, extindere si consolidare a magazinului Cocor, a cerut insolventa societatii, pretinzand facturi neplatite de aproape 120.000 de lei.

Tot in luna iunie insa, retailerul Terranova a anuntat ca va deschide un magazin de 1.080 mp in centrul comercial Cocor. Anterior, Cocor anunta ca va deschide in toamna un cinematograf cu cinci sali, inaugurarea facand parte din strategia magazinului de a crea o zona de divertisment de 3.000 mp la etajul 5.

Actionarii Cocor Bucuresti au aprobat la finele anului trecut restructurarea pe termen scurt a unui credit ipotecar de 19 milioane euro, contractat in 2009 de la BCR pentru renovarea magazinului. Investitia pentru renovarea centrului comercial s-a ridicat in total la circa 24 milioane euro.

Magazinul Cocor a fost redeschis in luna octombrie 2010, dupa doi ani de lucrari de renovare. Centrul comercial are o suprafata inchiriabila de 10.000 metri patrati.

Potrivit celor mai recente raportari, fondul de investitii Broadhurst are 13,32% din titluri, SIF Transilvania detine 10,24% din actiuni, iar SIF Muntenia are 10%. In actionariat se mai regasesc Daniel Stoica (14,66%) si Liviu Ursan (14,83%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri