Carrefour Property Romania si fondul de investitii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) au obtinut o finantare de la BRD in valoare de 26 milioane de euro pentru dezvoltarea Ploiesti Shopping City, creditul acoperind 40% din valoarea proiectului, scrie Mediafax.
Ploiesti Shopping City va avea o suprafata inchiriabila de 55.000 metri patrati, incluzand un hipermarket Carrefour ca ancora principala si peste 100 de magazine.

Investitia totala in proiect este de 65 milioane de euro, din care 60% este asigurata prin finantare directa de catre Carrefour Property si NEPI, in calitate de parteneri in acest proiect, si 40% este asigurata prin contractul de credit semnat cu BRD - Groupe Societe Generale, se arata intr-un comunicat al Carrefour.

Deschiderea centrului comercial este programata pentru noiembrie 2012, iar lucrarile au inceput in decembrie 2011.

New Europe Property Investments are ca tinta investitii in centre comerciale, cladiri de birouri si proprietati industriale, in principal in Romania, unde grupul este activ inca de la infiintare, anul 2007. Fondul este listat la Bursa de Valori Bucuresti si detine active pe piata romaneasca estimate la peste 400 milioane de euro.

Carreour opereaza in Romania 85 de magazine, din care 25 de hipermarket-uri, 56 de supermarket-uri si 8 magazine de proximitate, in franciza. Carrefour Property Romania, divizia imobiliara a grupului francez se ocupa cu dezvoltarea, imbunatatirea si gestionarea proprietatilor comerciale din Europa detinute de grup, care insumeaza mai mult de 4 milioane metri patrati si peste 1.000 de unitati, cu active imobiliare evaluate la 11 miliarde euro.

In Romania, activitatea Carrefour Property include 3 linii de business, respectiv activitatea de expansiune pentru toate formatele exploatate de Carrefour in Romania, activitatea de cumparare, autorizare, dezvoltare si redezvoltare hipermarketuri si centre comerciale, precum si activitatea de property management, compania avand in portofoliu administrarea a cinci centre comerciale in Bucuresti, Ploiesti si Brasov.

BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare la BVB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri