Retailerul elen Sprider a luat decizia vanzarii subsidiarei romanesti Sprider Stores SRL catre Naqua Investments, companie inregistrata in Cipru, specializata in retailul de imbracaminte in Europa de Est, pentru 640.000 de euro, potrivit Mediafax.

Subsidiara din Romania a generat anul trecut pierderi de 3,2 milioane de euro grupului elen, la vanzari de 5,95 milioane de euro.

"Sprider anunta investitorilor ca dupa decizia consiliului director din 30 iunie si a memorandumului relevant de vanzare datat, de asemenea, 30 iunie, s-a hotarat ca subsidiara romaneasca Sprider Stores SRL sa fie vanduta Naqua Investments Ltd, companie din Cipru, specializata in retalul de imbracaminte in regiunea Europei de Est. Pretul de vanzare a fost stabilit la 640.000 de euro", se arata intr-un comunicat al Sprider.

Recesiunea din Grecia, criza de lichiditati si procesul de reorganizare a retelei de vanzari, impreuna cu pierderile continue ale subsidiarei din Romania, au condus managementul sa ia decizia ca retragerea din Romania va fi benefica pentru grup, astfel incat sa se poata concentra pe Grecia, cea mai importanta piata a grupului.

Vanzarea va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor Sprider, intrucat subsidiara din Romania s-a aflat pe pierdere pe intreaga durata de operare, 2007-2011.

Naqua va prelua responsabilitatea pentru achizitii de 3 milioane de euro derulate de grup pentru subsidiara din Romania, se arata in comunicat.

Sprider a avut in 2007 pierderi de 800.000 de euro, la vnzari de 3,87 milioane de euro in 2007, un rezultat negativ de 1,6 milioane de euro in 2008, cand a atins maximul de vanzari, 8,3 milioane de euro. In 2009, pierderea Sprider Romnia a fsot de 1,9 milioane de de euro, la vanzari de 7,2 milioane de euro, iar in 2010 de 1,1 milioane de euro, la 7,6 milioane de euro.

In urma cu o luna, retailerul francez de imbracaminte Kiabi a anuntat ca va iesi de pe piata romaneasca, unde a deschis primul magazin in anul 2009, in prezent fiind in cautarea unor parteneri care sa preia cele sase magazine operate in Romania.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Brandul de cosmetice NYX a deschis primul magazin din Moldova