Dezvoltatorul isreaelian AFI Europe Romania, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni, a obtinut autorizatia de constructie pentru a demara lucrarile la hipermarketul si magazinul de tip ”do-it-yourself” din cadrul AFI Palace Arad.

Anuntul celor de la AFI Europe vine la circa 40 de zile de la inchiderea altui proiect din Arad, parcul de retail Armonia, detinut de fondul austriac Immofinanz. Grupul planuieste sa transforme Armonia Arad intr-un centru logistic sau intr-un parc industrial.

AFI Palace Arad va include un hipermarket, un magazin de tip ”do-it-yourself” si unitati suplimentare de retail care vor fi amplasate in centrul municipiului Arad, insumand 3,5 hectare dintr-o suprafata totala de opt hectare. Dezvoltatorul a initiat o colaborare cu Atrium Shopping Mall, care se afla in imediata vecinatate.

“Cooperarea cu Atrium Shopping Mall este in plina dezvoltare, avand in vedere ca ne dorim sa cream singurul centru de retail care sa deserveasca Aradul. Cel mai mare avantaj il reprezinta distanta foarte mica pe care cumparatorii trebuie sa o parcurga, de 50 m, dintre viitorul parc de retail si mallul care exista deja”, a afirmat David Hay (foto), CEO AFI Europe Romania.

Impreuna, cele doua proiecte vor furniza aproximativ 60.000 mp de suprafata inchiriabila.

Parcul de retail va fi construit respectand forma clasica de ”U”, planurile luand in calcul cate 9.000 de metri patrati pentru fiecare dintre principalele ancore: hipermarket si magazin de tip ”do-it-yourself”. Unitatile suplimentare de retail prevazute in cadrul parcului vor avea suprafete cuprinse intre 1.000 si 2.000 metri patrati.

Suprafata totala de inchiriere a proiectului este de 32.000 metri patrati, deservita de peste 1.000 de locuri de parcare. O data cu obtinerea autorizatiei de constructie, lucrarile la AFI Palace Arad vor incepe in "urmatoarele luni", au anuntat dezvoltatori fara a preciza un termen exact.

AFI Palace Arad face parte din proiectele pe careA FI Europe le-a dezvoltat sau le-a inclus in strategia de investitii pe Romania, pentru perioada 2012-2013: AFI Palace Cotroceni Shopping Mall, AFI Palace Ploiesti Shopping Mall, AFI Palace B.NOI Shopping Mall si cladirii de birouri AFI Business Park Cotroceni.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Producatorul URBB lanseaza o noua bere fara alcool Carlsberg