Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat 953 de locuinte in acest an, dintre care 192 de unitati au fost finalizate in luna august, a anuntat, luni, institutia, noteaza Mediafax.

Apartamentele receptionate in august au fost finalizate in cadrul programului Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, in localitatile Somcuta Mare, judetul Maramures (16 unitati locative), Slatina, judetul Olt (108), Campina, judetul Prahova (20) si Vaslui, judetul Vaslui (48).

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera. Blocurile au 3 sau 4 etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu 2 sau 3 camere.

Blocurile construite de ANL in cadrul acestui programul sunt in garantie pe o perioada de 2 ani si problemele semnalate de locatari in aceasta perioada trebuie rezolvate de firmele de constructii cu care sunt incheiate contractele.

Dupa finalizare, ANL preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor.

Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa-si desfasoare activitatea in localitatea respectiva.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Lovitura pentru dezvoltatori: legea care va sugruma piata imobiliara
Setari Cookie-uri