Constructorii de locuinte de lux intentioneaza sa finalizeze peste 15.000 de case si apartamente in Londra, in urmatorii 10 ani, in crestere cu 70% fata de anul trecut, cererea din strainatate incurajand proiecte din afara imprejurimilor traditionale ale orasului, relateaza Bloomberg.

Companiile estimeaza valoarea de piata a acestor locuinte la 38 de miliarde de lire sterline (60 de miliarde de dolari), potrivit companiei de consultanta EC Harris, scrie Mediafax.

"Amploarea proiectelor este fara precedent", a declarat Mark Farmer, director pentru domeniul proprietatilor rezidentiale la EC Harris.

Preturile locuintelor din cele mai scumpe zone londoneze au crescut cu 49% dupa un minim atins in 2009 iar in prezent sunt cu 14% peste nivelul record atins in 2008, potrivit casei de brokeraj Knight Frank.

Investitori din strainatate proveniti din regiuni precum Orientul Mijlociu si Europa continentala considera plasamentele imobiliare londoneze drept sigure, in mijlocul problemelor economice si politice de pe pietele loc locale.

In 2011, au fost vandute locuinte de lux noi in valoare de circa 2 miliarde de lire sterline in cartiere londoneze precum One Hyde Park, a aratat Farmer.

Compania de consultanta estimeaza ca vanzarile de locuinte de lux din regiunea Londrei vor atinge 10,2 miliarde de lire sterline in 2016 si 8,5 miliarde de lire anul urmator.

Potrivit companiei de brokeraj Aylesford International, un apartament din One Hyde Park a fost scos la vanzare luni pentru 65 de milioane de lire sterline. Proprietatea ocupa un etaj intreg al imobilului in care se afla, rezultand un pret de 7.200 de lire sterline pe metrul patrat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alerta la Londra:un pacient infectat cu Coronavirus a participat la o conferinta
Setari Cookie-uri