Majoritatea bucurestenilor se tem ca demolarea Cathedral Plaza ar reprezenta un demers periculos pentru locuitori si cladirile invecinate, potrivit unui sondaj realizat la comanda postului de televiziune The Money Channel.
Sondajul face referire la posibila demolare a cladirii de birouri Catgedral Plaza, construita langa catedrala Sf. Iosif din Capitala. Cladirea de birouri, finalizata, este marul discordiei dintre dezvoltatorul Millenium Building Development si Arhiepiscopia Romano-Catolica. Practic, Arhiepiscopia, desi initial a fost de acord cu ridicarea constructie, ulterior, s-a razgandit si a cerut in tribunal anularea avizelor de constructie.

Dupa cativa ani petrecuti in instanta, intr-un final s-a decis nulitatea avizelor de constructie. Dupa obtinerea acestei decizii, Arhiepiscopia si-a facut publica intentia de a obtine si demolarea cladirii de birouri, deja finalizate.

Pe de alta parte, dezvoltatorul a anuntat la inceputul acestui an ca va ataca decizia instantelor din Romania la CEDO. In primavara, CEDO a respins actiunea Millenium Building Development.

Razboiul nu s-a incheiat, insa. Arhiepiscopia doreste demolarea, iar investitorul lupta pentru a-si proteja investitia.

Acum conflictul dintre cele doua parti a ajuns sa fie reflectat si in sondaje, The Money Channel Institute hotarand sa ii intrebe pe bucuresteni ce parere au despre posibila demolare.

Ce cred bucurestenii despre o posibila demolare?Majoritatea locuitorilor Capitalei considera ca eventuala demolare a cladirii Cathedral Plaza reprezinta un pericol pentru locuitori si pentru cladirile din apropiere si isi doresc ca primarul general al Capitalei Sorin Oprescu sa intervina pentru gasirea unei solutii in favoarea pastrarii cladirii, reiese dintr-un sondaj realizat recent de The Money Channel Institute la comanda postului de televiziune The Money Channel.

Scopul sondajului a fost acela de a testa opinia publica intr-un moment in care Arhiepiscopia Romano-Catolica face demersuri pentru demolarea cladirii de 19 etaje.

Potrivit sondajului, 66% dintre bucuresteni nu sunt deranjati de faptul ca imobilul a fost ridicat in apropierea Catedralei “Sf. Iosif,” iar 46% nu cred ca era mai bine ca in locul Cathedral Plaza sa fi fost pastrat terenul viran.

52% dintre respondenti cred ca demolarea ar reprezenta un pericol pentru locuitori si cladirile invecinate, deci implicit pentru catedrala romano-catolica.

In plus, 47% dintre bucuresteni sunt de parere ca solutia demolarii este mai periculoasa decat pastrarea cladirii.

Sondajul a fost realizat de The Money Channel Institute in randul populatiei adulte cu varsta de 18 si peste 18 ani din Bucuresti, in perioada 16 – 23 august 2012, si are o marja de eroare de +/- 3,1%, pentru un grad de incredere de 95%.

Sursa foto: AgerPres


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri