Coldwell Banker si-a extins in acest an portofoliul de proiecte rezidentiale noi pe care le promoveaza. Unul dintre cele mai recente cartiere intrate in portofoliului liderului pietei de consultanta este Green City, pentru care s-a lansat in urma cu doua luni si o noua metoda de plata:dai apartamentul vechi la schimb pentru o casa. Cum a mers aceasta varianta de vanzare?
Coldwell Banker Affiliates of Romania este agentul exclusiv al Green City de la 1 aprilie 2012. Pana in prezent au fost tranzactionate 37 de unitati, in conditiile in care in perioada verii interesul potentialilor cumparatori este de regula mai scazut. Din aceste 37 de unitati, circa o treime au fost vandute prin schimb de locuinte.

Coldwell Banker a lansat impreuna cu dezvoltatorul doua noi modalitati de plata in acest an: rate la dezvoltator pe o perioada de maximum 10 ani cu avans zero si metoda trade – off care presupune un antecontract de schimb pentru locuinta veche si plata eventualei diferente pana la pretul locuintei noi.

Prin trade-off, potentialii cumparatori care detine deja o locuinta, incheie cu dezvoltatorul un antecontract de schimb valabil pe o perioada de sase luni, care va fi inregistrat in cartea funciara, perioada de sase luni fiind considerata optima pentru vanzarea locuintei vechi. Un consultant Coldwell Banker Affiliates of Romania va efectua o evaluare a locuintei vechi, evaluare care va tine cont de preturile de tranzactionare din respectiva zona si care nu va avea o valoare fixa, ci o marja de pret. Cumparatorul va avea cheltuieli zero, neplatind o taxa de evaluare si nici comisionul de la vanzarea locuintei vechi si achizitionarea locuintei in Green City.

Daca potentialul cumparator este de acord cu evaluarea efectuata, se incheie antecontractul de schimb, in care va fi mentionata diferenta de pret dintre evaluarea efectuata si valoarea locuintei din Green City. Dupa plata acestei diferente, cumparatorul se poate muta imediat in noua sa locuinta din Green City, indiferent daca locuinta veche a fost sau nu vanduta. Cumparatorul ramane in acelasi timp proprietar al locuintei sale vechi pe intreaga durata de valabilitate a antecontractului de schimb.

Daca locuinta veche se vinde in decursul celor sase luni la un pret acceptat de catre proprietar, se incheie un contract final de vanzare – cumparare pentru locuinta din Green City – daca pretul de tranzactionare al locuintei vechi va fi mai mic sau mai mare decat cel inscris in antecontract, cumparatorul va plati diferenta de pret sau i se va restitui diferenta de pret. Daca locuinta veche nu se vinde in decursul celor sase luni se va incheia un contract de schimb prin care dezvoltatorul va deveni proprietarul locuintei vechi.

Metoda de plata trade-off a fost lansata neoficial in urma cu doua luni, perioada in care s-a incercat implementarea si imbunatatirea proceselor de functionare. Pana in prezent, circa o treime din locuintele vandute in Green City au fost tranzactionate prin trade - off. Din locuintele vechi date la schimb deja au fost vandute circa doua treimi.

De asemenea, compania a incheiat si cateva contracte cu rate la dezvoltator.

Green City este dezvoltat in localitatea 1 Decembrie pe un fost domeniu al Reginei Maria, cu o suprafata de 120 de hectare din care spatiile verzi si padurea matura ocupa 24 de hectare, o suprafata mai mare decat a Parcului Cismigiu. In cadrul proiectului au fost finalizate aproximativ 700 de locuinte, peste o mie de persoane facand parte deja din comunitatea Green City.

Printre facilitatile pe care proiectul le ofera se numara un supermarket Mega Image, o gradinita de stat cu program prelungit, mai multe locuri de joaca pentru copii, alei de promenada sau pentru biciclete, un cabinet stomatologic si unul cu medic de familie, sala de fitness cu piscina, sauna, doua restaurante, o pizzerie, o cafenea, un minimarket si o unitate bancara CEC.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei de consultanta imobiliara din Romania dupa ultimele rezultate financiare oficiale si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri