AFI Europe a finalizat prima cladire de birouri de langa mallul AFI Cotroceni, o investitie de 19,5 mil. euro, iar in trei saptamani va demara contructia celei de-a doua cladiri, care va presupune un cost usor mai mare.
Atunci cand prima cladire va fi ocupata integral, va aduce incasari anuale din chirii de circa 2,3 mil. euro, a spus pentru wall-street.ro, David Hay, CEO al AFI.

Pentru prima cladire de birouri, oficialii AFI sunt increzatori ca spatiul de 11.000 mp va fi inchiriat integral pana la finalul anului. Pana acum, circa 70% din suprafata este ocupata.

Chiria pe ante-contracte a fost de 14 euro pe mp, in timp ce, de acum incolo, o data cu finalizarea cladirii, se va semna pentru 15 euro pe mp. La ultimul etaj al cladirii, chiria va fi usor mai ridicata, de circa 16 euro/mp.

Noua cladire de birouri din cadrul proiectului AFI Park va demara luna viitoare si va avea in jur de 15.000 mp inchiriabili, fiind cu circa 3.000 mp mai mare decat prima cladire.

“Suntem deja in negocieri pentru preinchirieri in noua cladire, iar una dintre companiile cu care discutam este Endava (unul din chiriasii din prima cladire-n.r.). Constructia va incepe in 3 saptamani, iar finalizarea este programata pentru trimestrul al doilea din 2014.”, a mai spus Hay.

Endava a inchiriat 2.400 de mp in prima cladire. Radu Grosu, Delivery Director la Endava, a mentionat ca poarta negecieri cu AFI si pentru extinderea in prima cladire, cu circa 600 mp, dar si pentru preinchirierea a circa 1.500-1.600 mp in noua cladire, cu optiunea de extindere pe inca 1.500 mp.

“In 4-6 luni speram sa incheiem primele contracte pentru a doua cladire de birouri, in afara de extinderea Endava”, a declarat Horia Moldovan, consultant The Advisers/Knight Frank, agentul exclusiv de inchirieri al proiectului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri