Cartierul Berceni este unul dintre cele mai ieftine din Bucuresti, iar in ultimele 12 luni preturile au scazut si mai mult, ajugandu-se si la reduceri de peste 25%. wall-street.ro va prezinta cum au evoluat preturile, dar si cum arata cererea si oferta in acest cartier.
Preturile apartamentelor din Berceni sunt cu circa 11% mai reduse decat media pe Bucuresti. Astfel, daca apartamentele din Berceni se vand la un pret mediu de circa 1.000 euro pe mp util, media pe Capitala, la inceput de octombrie, se ridica la 1.127 euro pe mp util, arata datele Imobiliare.ro.

Cum au evoluat preturile in ultimele 12 luni?


Preturile apartamentelor din Berceni au scazut considerabil in ultimele 12 luni, diminuarile fiind in cazul tuturor tipurilor de apartamente de doua cifre.

Cele mai mari scaderi de preturi au fost inregistrate de garsoniere , unde in luna octombrie a acestui an s-au inregistrat valori cu peste 25% mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, daca in octombrie 2011, pretul mediu al unei garsoniere din Berceni era de 44.000 euro, in acest an, pretul mediu este de 32.500 euro, potrivit platformei Analize Imobiliare, dezvoltata de Imobiliare.ro.

Scaderi de pret au inregistrat toate tipurile de apartamente din cartier, cele de 3 camere au preturi mai mici cu circa 16%, cele cu 4 camere au inregistrat o diminuare de 15%, in timp ce apartamentele de 2 camere au preturi mai reduse cu 10%, fata de octombrie 2011.

Apartamentele vechi, construite dupa 77, mai scumpe decat cele noi


Preturile difera insa si de anul de constructie al imobilului, inaltime sau amplasare.

Astfel, locuintele construite pana in 1977 sunt cu peste 10.000 euro mai ieftine decat cele construite dupa acest an.

De asemenea, datele arata ca garsonierele si apartamentele noi de doua camere din Berceni sunt mai ieftine decat cele vechi construite dupa 1977, singurele locuinte noi mai scumpe decat cele vechi, fiind cele de 3 camere.

Situatia este determinata si de faptul ca in ultimii ani partea de sud a cartierului a fost extrem de atractiva pentru constructia unor proiecte low-cost, compuse majoritar din garsoniere sau doua camere. De altfel in zona de sud, cea in care s-au dezvoltat multe din proiectele rezidentiale noi low-cost, preturile sunt sub media din cartier.

Parcul sau metroul creste preturile cu 12% fata de medie

Media pretului pe metru patrat util in Berceni este de 1.000 euro, insa sunt si zone care au preturi sub medie.

Astfel in zona de sud a cartierului pretul mediu este cu 12% mai mic, ajungand la 880 euro pe mp, in timp ce pe Soseaua Giurgiului pretul este de 860 euro pe mp, cu 14% mai putin decat media cartierului.

Sunt insa si zone in care pretul pe mp este mai mare decat media cartierului, ca urmare a apropierii de parc si de statiile de metrou.
Astfel in zona Parcului Tineretului, dar si la statiile de metrou Eroii Revelutiei, Brancoveanu si Piata Sudului media pretului este de 1.120 euro pe mp. Cu 12% peste media cartierului, in blocuri construite dupa anii ’80.

Cum arata oferta?


In functie de perioada de construire a blocului, cele mai multe oferte, 51% sunt in blocuri realizate dupa '77. Blocurile construite dupa 2000 acopera 28% din oferta, iar cele construite inainte de 77, 21% din oferta.

In cazul apartamentelor noi cea mai mare oferta exista pe apartamente de 2 camere, la fel ca si in cazul apartamentelor construite pana in ‘77. In ceea ce priveste apartamente construite dupa ‘77, apartamentele de 3 camere acopera cea mai mare parte din oferta.

Garsonierele acopera cea mai mica parte din oferta, indiferent de anul de constructie al imobilului.

La polul opus, cu cea mai mare oferta, sunt apartamentele de 3 camere, urmate de cele de 2 camere.

Preturile si infrastructura, criteriile dupa care se iau clientii

Pentru clientii este foarte importanta infrastructura, drumurile asfaltate, accesul facil”, a spus Catalin Grigore, director al Sud Rezidential, agentul exclusiv de vanzare al majoritatii proiectelor rezidentiale noi din sudul Capitalei.

Sud Rezidential are in portofoliu peste 2000 de unitati locative in peste 30 de ansambluri rezidentiale, construite in ultimii ani dupa o reteta care permite vanzari de 30-40 de unitati pe luna. Apartamentele sunt construite in zonele periferice ale cartierului, unde terenurile sunt mai ieftine, dar unde exista o infrastructura buna, de la metrou si alte mijloace de transport in comun, la scoli, gradinite, supermaketuri si asa mai departe.

“Avem in portofoliu garsoniere de la 18.000-19.000 euro, la apartamente de 2 camere de la 32.000-33.000 euro. Am creat produse adaptate cerintelor si bugetelor actuale ale clientilor", spune Grigore.

wall-street.ro va prezenta periodic informatii despre preturile locuintelor, precum si despre cererea si oferta din principalele cartiere ale Bucurestiului. Citeste si alte analize despre locuintele din Militari, Cotroceni , Drumul Taberei sau Titan si spune-ne ce vrei sa afli in plus.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri