Verbund, cel mai mare producator de energie din Austria, si-a relocat biroul din Romania, inchiriind un spatiu de peste 200 mp in cladirea de birouri Unimed Building, a anuntat Crosspoint, consultantul imobiliar care a intermediat tranzactia.

Noul sediu al companiei, care detine o centrala electrica eoliana in judetul Tulcea, este situat in apropiere de Piata Universitatii.

Verbund este cea mai mare companie energetica din Austria, cu o cifra de afaceri de 3,9 miliarde euro in 2011. In plus, compania se numara printre cei mai importanti producatori de energie din Europa, furnizand energie pentru peste 4 milioane de clienti. La nivel mondial, Verbund are aproximativ 3.000 de angajati si acopera, impreuna cu partenerii sai, toate sectoarele aprovizionarii cu energie – de la productie, transport si distributie, pana la activitati de marketing si vanzari.

Din anul 1988, compania este listata la bursa, iar 51% din capitalul social al Verbund este detinut de statul austriac. Compania are o valoare de piata de peste 8 miliarde de euro, fiind incepand cu anul 2008 cea mai bine capitalizata companie listata de Bursa din Viena.

In Romania, producatorul de energie detine un parc eolian de 100 MW, inaugurat in mai 2012. De asemenea, compania are in constructie alte unitati de productiei a energie, cu o putere tot de 100 MW. Investitiile totale in Romania ale grupului austriac depasesc 150 de milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri