Cresterea marjei si a ratei de profitabilitate prin schimbarea politicii de vanzari a companiei imobiliare Impact in 2006 va duce la un profit estimat de peste 44 milioane lei noi ( 12,6 mil. de euro) , dupa ce in 2005 profitul net a scazut cu 43 la suta fata de 2004, a afirmat, miercuri, Dan Ioan Popp, presedintele firmei.
"Scaderea profitului inregistrata in 2005 a fost cauzata de scaderea cursului leu/euro, rezilierea contractului cu MTS Leasing si renuntarea la creditarea clientilor pentru plata in rate a caselor. Cheltuielile totale au crescut, in 2005, cu 70 la suta fata de 2004, factor generat de cresterea cheltuielilor cu materia prima si a manoperei. Gradul de indatorare a crescut, de asemenea, in 2005 fata de 2004, dar are o valoare destul de scazuta, inca, raportata la sectorul imobiliar. De altfel, actiunile companiei Impact la BVB au inregistrat o crestere de 40 la suta, in 2005", a precizat Dan Ioan Popp.
       
Cu prilejul prezentarii rezultatelor financiare ale companiei, presedintele Impact a anuntat ca Adunarea Generala a Actionarilor, intrunita la 30 aprilie 2006, a decis realizarea unei noi emisiuni de obligatiuni, scrie Rompres.
       
Sursele de finantare viitoare ale activitatii Impact vor fi majorarea de capital, atragerea de credite performante din sistemul bancar, vanzarea unor structuri imobiliare ce vor fi finalizate in trimestrul patru al anului 2006. Printre acestea se afla blocul de birouri Construdava I, prima etapa a ansamblului rezidential Greenfield, ansamblul Boreal din Constanta, cu termen de finalizare pana la finele lui 2006.
       
In 2006, Impact va da in folosinta circa 500 de unitati locative noi, urmand ca pentru 2007 numarul acestora sa creasca cu cel putin 40 la suta prin finalizarea unor proiecte de blocuri in Bucuresti.
       
In 2007, Impact doreste sa puna in aplicare "proiectele incubator", care vizeaza constructia a 3.000 de locuinte sociale, in regim de inchiriere, in blocuri cu regim de inaltime P plus 4, P plus 8, P plus 10. De asemenea, Impact are in vedere extinderea constructiei de hale industriale destinate vanzarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Salariul minim creste din nou! Cat conteaza pentru investitori?