Omul de afaceri Ioannis Papalekas a cumparat, potrivit unor surse din piata, un teren de cateva mii de mp in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, unde era amplasat un showroom al Porsche Auto.

Aceasta este a treia achizitie din ultimele 12 luni realizata de misteriosul om de afaceri, dupa preluarea City Mall, in 2011, si a proiectului Tower Center International, anul acesta.

Papalekas a revenit in lumina reflectoarele cand a preluat centrul comercial CIty Mall anul trecut.

City Mall a fost vandut in toamna lui 2011 pentru 17,3 milioane de euro, aproape jumatate din pretul initial la care mall-ul a fost scos la licitatie. Cumparatorul a fost firma Star Imob, controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Papalekas, unul dintre vechii proprietari ai City Mall, a cumparat proiectul in 2005 pentru 46 de milioane de euro si l-a vandut la sfarsitul lui 2006 pentru suma de 103,5 milioane de euro fondului australian de investitii APN/UKA European Retail Trust.

Anul acesta, Papalekas a mai achizitionat, alaturi de vechiul sau partener de afaceri Dragos Bilteanu, proiectul de birouri TCI dezvoltat de Avrig 35 si Industrialexport si aflat in insolventa.

Omul de afaceri grec este si unul dintre investitorii care au dezvoltat complexul imobiliar Upground din Pipera, cel mai scump proiect tranzactionat in Romania. Complexul a fost cumparat pentru 340 mil. euro de catre Deutsche Bank, in 2008.

Despre cea mai recenta tranzactie a omului de afaceri grec a scris initial zf.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Re/Max tinteste o crestere de 40% a veniturilor din comisioane in 2019