Criza imobiliara a determinat dezvoltatorii de locuinte sa renunte la proiecte de dimensiuni mari si sa se orienteze catre proiecte "de buzunar", care presupun costuri mai mici, potrivit organizatorilor targului imobiliar national tIMOn, unde se vor lansa o serie de astfel de investitii.
"Pe fondul cresterii cererii de apartamente noi in zonele centrale ale Capitalei dezvoltatorii s-au orientat catre o noua nisa: «proiectele de buzunar». Acestea sunt ansambluri rezidentiale de dimensiuni considerabil reduse fata de complexurile rezidentiale cu care piata era obisnuita, ceea ce inseamna costuri mult mai mici de constructie, care se vor vedea in pretul final de vanzare. Dezvoltatorii si toti cei implicati in piata imobiliara considera acest nou segment ca un trend care va prinde in curand foarte bine la clientii care isi doresc sa achizitioneze un apartament nou, intr-o zona centrala la preturi mai mult decat avantajoase", a declarat intr-un comunicat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn, citat de Mediafax.

La tIMOn, deschis de joi pana duminica in Piata Constitutiei din Bucuresti, vor fi prezente 30 de astfel de ansambluri, toate in zona Bucurestii Noi si toate cu regim de inaltime P+2 sau P+3.

In aceste conditii se incadreaza si unele din cele cinci proiecte rezidentiale noi care vor fi lansate pentru prima oara la tIMOn. Investitiile alocate celor cinci proiecte noi se ridica la circa 50 milioane de euro, din care 40% reprezinta capital romanesc.

"Trebuie semnalat ca toate ansamblurile cu dezvoltatori romani se adreseaza segmentului low al pietei, in timp ce investitiile straine tind sa tinteasca spre cumparatori cu venituri mai mari. Dintre dezvoltatorii romani care au decis sa investeasca in rezidential amintim ansamblurile Dream Residence, care a costat 8 milioane de euro, North 24 Residence, cu o investitie de 2,5 milioane de euro, dar si ansamblul rezidential din zona de nord a Bucurestiului Epoque Residence, care a necesitat o investitie de 3 milioane de euro", precizeaza organizatorii tIMOn.

Astfel, la targ vor fi prezentate in exclusivitate 1.000 de locuinte, dar sunt scoase la vanzare si cinci hoteluri. Cel mai mic pret din targ este 19.000 de euro, pentru o garsoniera in complexul Sun Residence, iar cel mai mare este de 550.000 euro + TVA, pentru un triplex in zona Unirii.

In premiera, tIMOn va gazdui un spatiu adresat segmentului business to business, unde firma imobiliara Real Time va oferi spre tranzactionare 2 milioane de metri patrati de birouri in Bucuresti , cu preturi de inchiriere incepand de la 6 euro/metru patrat, 100 de spatii comerciale in toate zonele Bucurestiului, totalizand 9.600 metri patrati, cu preturi de la 10 euro/mp, precum si cinci hoteluri functionale, la preturi intre 2,5 milioane euro si 9,5 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri