31 Octombrie 2012

Efectul Sandy: cum arata cele mai reprezentative constructii din New York



In aceste zile, Statele Unite se confrunta cu una din cele mai mari provocari ale “furiei naturii”, coasta de est a SUA fiind luata cu asalt de uraganul Sandy. Viata catorva zeci de americani a fost luata iar alte milioane au fost lasati fara curent sau alte utilitati. Vezi cum arata mai reprezentative imagini ale cladirilor din New York, in fata naturii dezlantuite.

Empire State Building

Aproximativ 250.000 de locuinte au ramas pe intuneric in Manhattan din cauza unor pene de energie electrica provocate de sosirea ciclonului Sandy.

Statuia Libertatii

La nivelul intregului stat New York, peste 1,3 milioane de persoane erau private de electricitate.

Podul Manhattan (Brooklyn)

In New York apele au inundat strazile Manhattanului, arzand transformatoare si lasand orasul in intuneric - situatie fara precedent in ultimii 50 de ani.

Sediul Natiunilor Unite

Se estimeaza ca Sandy va fi unul dintre primele 10 cele mai costisitoare uragane din aceasta tara. Proprietati in valoare de 80 mld. dolari se afla in calea uraganului.

Cladirile din Times Square

Primele estimari indica pierderi de 10 – 15 mld. dolari pentru economia americana.

Bursa din New York

Pietele de actiuni si derivate din SUA au fost inchise luni, aceasta fiind prima oprire neprevazuta a burselor americane de la atacurile teroriste din septembrie 2001.


Citeste si