GTC vinde mallurile Galleria din Buzau, Piatra Neamt si Suceava, ajungand la o intelegere cu un investitor privat pentru achizitia celor trei active, cu o suprafata totala de peste 30.000 mp.

„GTC a decis sa se focuseze pe dezvoltarile de centre comerciale de dimensiuni mari, care urmare a schimbari conditiilor de piata, a costurilor operationale mari pentru activele de mici dimensiuni si a mixului de chiriasi diferit care duce la o lipsa a sinergiilor cu active de retail mai mari”, a spus intr-un anunt Alain Ickovics, presedinte al boardului companiei.

Cumparatorul celor 3 centre comerciale este un investitor privat international, iar tranzactia este in prezent in curs de due dilligence si aprobare. Oficialii GTC se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata pana la finalul primului trimestru din 2013.

Pe langa cele trei malluri care se vand, GTC detine si Galleria Arad.

Vanzarea va imbunatati bilantul financiar al companiei, avand in vedere ca anual generau pierderi de 3-4 mil. euro. Tranzactia va duce si la o pierdere de 19 mil. euro in reevaluarea portofoliului companiei.

Update

Potrivit Mediafax, valoarea tranzactiei este estimata la 6-7 mil. euro.

Primul mall sub brandul Galleria a fost deschis la Buzau, in septembrie 2008, investitie de circa 20 milioane de euro, iar cateva luni mai tarziu, in primavara anului 2009 a fost inaugurat si Galleria Suceava, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro. Galleria Piatra Neamt a fost deschis la inceputul lunii septembrie 2009. Investitia a fost de 20 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si