S Immo, in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, organizeaza un concurs adresat studentilor pentru proiectarea piatetei publice urbane din cadrul proiectului de birouri The Mark din centrul Capitalei.
The Mark, noul proiect de birouri dezvoltat de fondul de investitii austriac S Immo in Bucuresti, are o suprafata de 28.000 mp si va fi amplasat la intersectia noului Bulevard Uranus cu Calea Grivitei, aproape de Piata Victoriei.

Proiectul de birouri a fost conceput de unul dintre cei mai recunoscuti arhitecti la nivel international, Chapman Taylor.

Obiectivul principal al competitiei consta in gasirea unei solutii arhitectural-urbanistice pentru noua piateta publica, luand in considerare valoarea istorica a contextului urban.

In urma concursului vor fi selectate 10 proiecte castigatoare care vor primi cate un premiu in bani, plus invitatia de a participa, la inceputul anului 2013, la un workshop care va continua si detalia studiul, alaturi de experti si arhitecti din partea S Inno

Selectia proiectelor castigatoare se va desfasura in doua etape, de catre un juriu format din reprezentanti ai UAUIM, Arhitectul Sef al Primariei Municipiului Bucuresti, un reprezentant al Ministerului Culturii si Patrimoniului National si oficiali S Immo. Jurizarea va avea in vedere criterii ca amenajarea spatiului pietei, structura compozitionala a pietei, controlul imaginii urbane si relationarea spatiului nou-creat cu vecinatatile.

The Mark va cuprinde doua cladiri de birouri, respectiv un turn de 15 etaje si o cladire de tip podium cu 6 etaje, cu o suprafata supraterana cumulata de aproximativ 28.000 mp plus o suprafata subterana de aproximativ 12.500 mp

Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri